Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η επέκταση του Chappellet μέσω της κυκλοφορίας του στην La Place de Bordeaux

Το διάσημο οινοποιείο Napa Valley Chappellet θα κυκλοφορήσει δύο από τα κρασιά του μέσω της La Place de Bordeaux από αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Τα πρώτα κρασιά που θα κυκλοφορήσουν μέσω της La Place φέτος είναι τα πολυβραβευμένα Pritchard Hill Cabernet Sauvignon και Signature Cabernet Sauvignon από την εξαιρετική σοδειά του 2019, το πρώτο μάλιστα συγκέντρωσε 99 πόντους από τη Lisa Perroti-Brown στο Wine Advocate όταν δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2021.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο μεσάζοντας, που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει το Chappellet στη La Place είναι το Les Vins d’Ailleurs των Barre & Touton, που δημιουργήθηκε ειδικά για να ασχολείται με όλα τα κρασιά που κυκλοφορούν το Μπορντό στο La Place στο μέλλον. Τα δύο κρασιά θα προσφερθούν μέσω μιας επιλεγμένης ομάδας οκτώ διαπραγματευτών: CVBG, Diva, Duclot, Ginestet, Joanne, Twins, Ulysse Cazabonne και Vins & Passions.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, που συνόδευσε τη ανακοίνωση, η Barre & Touton δήλωσε ότι είναι «πεπεισμένη ότι τα παγκόσμια κρασιά θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος του μέλλοντος της αγοράς της La Place de Bordeaux» και για να υποστηρίξουν αυτό το όραμα είχαν δημιουργήσει μια συγκεκριμένη θυγατρική για το fine κρασιά πέρα ​​από τα Bordeaux, Barre & Touton Les Vins d’Ailleurs, τα οποία θα διαχειρίζεται ο σκηνοθέτης Laurent Dufau.

Ο Dufau δήλωσε ότι η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη που εκπροσωπούσε τον Chappellet και το διάσημο Pritchard Hill Estate και «είχε την τιμή να συνοδεύει την οικογένεια Chappellet φέρνοντας τα κρασιά τους στην La Place de Bordeaux και στον κόσμο».

«Με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται περισσότερο από μισό αιώνα, ο Chappellet έχει κερδίσει φήμη ως ένα από τα εμβληματικά οικογενειακά κτήματα πολλών γενεών της Napa Valley», σημείωσε. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα πρωτοποριακά κρασιά που καλλιεργούνται στο βουνό στην κοιλάδα της Νάπα και καθιέρωσαν το Pritchard Hill ως μια από τις μεγάλες ονομασίες του Cabernet Sauvignon στον κόσμο».

Παράλληλα, ο Cyril Chappellet, πρόεδρος δεύτερης γενιάς και πρόεδρος της Chappellet, πρόσθεσε ότι η κοινή χρήση των κρασιών με ένα ευρύτερο κοινό γνώστες και συλλέκτες σε όλο τον κόσμο μέσω της σχέσης με την La Place de Bordeaux ήταν «ένα πολύ ιδιαίτερο ορόσημο για το μικρό, οικογενειακά διοικούμενο οινοποιείο μας και μια απόδειξη για το διαρκές όραμα του μπαμπά μου για τον Chappellet».

Η κυκλοφορία στο La Place έχει σχεδιαστεί για να βασίζεται στο υπάρχον πρόγραμμα εξαγωγών της Chappellet για να κάνει τα δύο πιο πολυπόθητα κρασιά της πιο ευρέως διαθέσιμα σε καθιερωμένες ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, καθώς και σε αναδυόμενες αγορές στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Από το δελτίο τύπου συμπεραίνουμε ότι τα κρασιά της Chappellet θα διατηρήσουν την υπάρχουσα διανομή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η παγκόσμια αγορά κρασιού δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chappellet, David Francke. «Όχι μόνο είναι απίστευτη τιμή για εμάς να εκπροσωπούμαστε ως μέρος της La Place, αλλά είμαστε περήφανοι που είμαστε ένα από τα λίγα αμερικανικά οινοποιεία που συμμετέχουν σε αυτό το ιστορικό οινικό ίδρυμα».

Τέλος, το Chappellet ιδρύθηκε το 1967 στις απότομες πλαγιές του Pritchard Hill, του δεύτερου οινοποιείου που δημιουργήθηκε στην κοιλάδα Napa μετά το τέλος της απαγόρευσης.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Με πρώτη ύλη από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου η πειραματική οινοποίηση από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.