Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δίπλα σε οινικούς ελίτ έξι ελληνικά οινοποιεία στη συνάντηση του Decanter

Ένα ηλιόλουστο για τα δεδομένα του Λονδίνου, Σάββατο του Νοέμβριου, ένας πολυτελής χώρος στο The Landmark Hotel, κατακλύστηκε με περισσότερα από 100 από τα καλύτερα κτήματα κρασιού στον κόσμο, ανάμεσα τους και έξι ελληνικά στο πλαίσιο της συνάντησης του Decanter Fine Wine Encounter (DFWE).

Το Κτήμα Τσέλεπου, το Οινοποιείο Άνυδρους από τη Σαντορίνη, το Κτήμα Άλφα, ο Απόστολος Θυμιόπουλος με τα κρασιά του, το Κτήμα Βίβλια Χώρα και το Κτήμα Γεροβασιλείου, βρέθηκαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου  στο Landmark (11:00 π.μ. – 5:30 μ.μ), παρουσιάζοντας τα κρασιά τους στην περίφημη συνάντηση εκλεκτών οίνων του έγκριτου περιοδικού Decanter.

Το Decanter Fine Wine Encounter (DFWE) προσελκύει κορυφαία ονόματα από όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα υπέροχα κρασιά τους σε ένα εξαιρετικά ενθουσιώδες κοινό. Σε δύο αίθουσες, μια σειρά από λάτρεις του κρασιού, ορισμένοι από τους οποίους είχαν αρχίσει να κάνουν ουρές πολύ πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, γέμισε τον χώρο, πρόθυμοι να δοκιμάσουν κρασιά σε όλα τα στυλ, από αφρώδες και ξηρό λευκό, έως κόκκινο, γλυκό και ενισχυμένο – από σεβαστά ονόματα σε όλο τον κόσμο.

Μεγάλα οινοποιεία του παλαιού κόσμου από το Μπορντό, τη Βουργουνδία, την Ιταλία και την Ισπανία βρέθηκαν δίπλα σε «νεοκοσμίτικα» κρασιά από τη Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Κλασικές και αναδυόμενες περιοχές με πάνω από 18.500 ετικέτες, με τους επισκέπτες να γεύονται κρασιά από τα κτήματα του Μπορντό και της Βουργουνδίας, τη Ριόχα, την Τοσκάνη, την Καλιφόρνια και όχι μόνο, δίπλα σε ανακαλύψεις από κορυφαία ονόματα στην Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειωθεί ότι στο 26ο έτος του, το DFWE έχει πιστούς θαυμαστές, που επιστρέφουν κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τις τελευταίες εκδόσεις από τις αγαπημένες τους ετικέτες κρασιών αλλά και νέες δημιουργίες.

Στο επίκεντρο της έκθεσης του Decanter βρίσκεται το εντυπωσιακό Grand Tasting με περισσότερα από 1.000 κρασιά, ενώ φέτος επέστρεψε και η Cellar Collection, όπου 20 επιλεγμένα οινοποιεία παρουσιάσαν τρεις διαφορετικές χρονιές από την εμβληματική τους ετικέτα και μία από αυτές ήταν τουλάχιστον 10 ετών, ώστε να φανεί η εξέλιξη του κρασιού στην πορεία του χρόνου.

Στα Discovery Tastings καταξιωμένοι ειδικοί του κρασιού παρουσίασαν 45λεπτα Masterclasses για οινοποιεία από περιοχές όπως η Santa Rita, η Remírez de Ganuza και η PIWOSA σε ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακαλύψεων.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.