Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αποκάλυψη για έναν ξεχωριστό Μέγα Οίνο του 2006 από το Κτήμα Σκούρα

Αποκρυσταλλώνοντας την αγωνία και τον κόπο ενός οινοποιού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, την αναμονή μέσα στο χρόνο και τα αποτελέσματα μίας εξαιρετικής χρονιάς (annus mirabilis), ο Γιώργος Σκούρας σέρβιρε στους επισκέπτες του οινοποιείου του με τη μέθοδο της αγκαλιάς, το εμβληματικό κρασί του, «Μέγας Οίνος», εσοδείας του 2006.

Στο πλαίσιο των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, οι οινοποιός Γιώργος Σκούρας άνοιξε και παρουσίασε έναν magnum Mέγα Οίνο των 6 λίτρων, του 2006, μια χρονιά που ίδιος χαρακτήρισε ως «θαυμαστή». Επί της ουσίας το άνοιγμα του συγκεκριμένου μπουκαλιού αποκρυσταλλώνει την προσπάθεια του οινοποιείου στο αμπέλι και την οινοποίηση στην πιο γνωστή και εμβληματική ετικέτα που παράγει, τον Μέγα Οίνο.

Ο Μέγας Οίνος παρήχθη για πρώτη φορά το 1986 και από τότε παράγεται ανελλιπώς. «Από την πρώτη στιγμή ο Μέγας Οίνος, προέρχεται από τα ίδια αμπέλια, παράγεται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια κομψότητα. Πρόκειται για ένα κρασί που μας κάνει περήφανους γιατί έχει τον τρόπο να εναρμονίζεται με τον χρόνο, να μεγαλώνει αρμονικά», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Σκούρας.

«Κάθε χρονιά με τις δυσκολίες και τις ευκολίες, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, δημιουργεί την προσμονή να σταθούμε συνεπείς απέναντι στο κρασί που παράγουμε και στη φιλοσοφία που πρεσβεύουμε αλλά και στους ανθρώπους που περιμένουν να ανοίξουν μία φιάλη κρασί. Δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα, το πόση δύναμη κρύβουν οι παλιές εσοδείες. Και δεν είναι εύκολο να τις βρει κανείς», συμπλήρωσε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.