Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αναμένοντας τα εξελιγμένα κρασιά χωρίς αλκόολ από την Accolade Wines

 Μια νέα σειρά κρασιών της  Accolade Wines χωρίς αλκοόλ με το όνομα «&Then», θα κυκλοφορήσει από δύο  ποικιλίες: ένα Cabernet Sauvignon και ένα Chardonnay, φυόμενα στη Νότια Αυστραλία.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Accolade Wines – Europe, Tom Smith, περιέγραψε πώς η κατηγορία των κρασιών χωρίς αλκοόλ έχει εξελιχθεί ποιοτικά και είναι η κατάλληλη περίοδος να γνωρίσει το καταναλωτικό κοινό τη νέα συλλογή.

Ο Smith εξήγησε: «Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια περίοδος αυξημένης απόλαυσης για πολλούς, επηρεασμένοι από συμπεριφορές περιορισμού του Covid. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η επιστροφή της ευεξίας και της μετριοπάθειας ως κυρίαρχες μακροοικονομικές τάσεις, επομένως είναι η ιδανική στιγμή να παρουσιάσουμε τη νέα μας συλλογή χωρίς αλκοόλ στην αγορά. Οι επιλογές No και Low αλκοόλ έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, τόσο στη γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων όσο και στην ποιότητα, αλλά το κρασί έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με την μπύρα και τα οινοπνευματώδη, συχνά υποφέροντας από αρνητικές γευστικές αντιλήψεις. Οι καταναλωτές έχουν υψηλές προσδοκίες για μη αλκοολούχα προϊόντα – δεν θέλουν να συμβιβαστούν με το πρωτότυπο».

Η Accolade Wines αποκάλυψε ότι η συλλογή «&Then» θα συσκευαστεί σε μπουκάλια των 750 ml, αξιοποιώντας μια νέα τεχνική αφαίρεσης αλκοόλ που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Zero Tech X – μια μέθοδο που επιδιώκει να διατηρήσει την πλήρη γεύση ενώ αφαιρεί το αλκοόλ από το κρασί.

Σύμφωνα με τον Smith, η τεχνική αποαλκοολισμού που έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί η Accolade Wines σημαίνει ότι οι σειρές της μπορούν να αλλάξουν  την αρνητική εντύπωση των καταναλωτών για το κρασί χωρίς αλκοόλ και επανέλαβε πώς «η τεχνολογία Zero Tech X που χρησιμοποιείται στο &then, μπορεί να διατηρήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οίνου. «Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για το κρασί μηδενικής αλκοόλης και θα μας επιτρέψει να ανταγωνιστούμε άλλα προϊόντα τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στο εμπόριο».

Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ, η τεχνολογία αυτή αντιμετωπίζει το κρασί με ιδιαίτερη προσοχή σε όλο το πιεστήριο από το οποίο περνάει, και διασφαλίζει ότι διατηρείται περισσότερο το άρωμα, το σώμα και η γεύση του κρασιού . Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία απαιτεί λιγότερα πρόσθετα ζάχαρης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους αφαίρεσης αλκοόλ – που σημαίνει ότι είναι χαμηλότερη και σε θερμίδες».

«Στόχος μας είναι να ενθουσιάζουμε και να προσελκύουμε τους καταναλωτές μας σε κάθε περίσταση που απολαμβάνουν τα κρασιά μας και η επέκταση του χαρτοφυλακίου μας με μη αλκοολούχα κρασιά είναι απολύτως λογική».

Πηγή: drinks business. com

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...