Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αγγλικός αμπελώνας με Pinot Noir πωλείται έναντι 1,3 εκατ. λίρες

Ο αμπελώνας με έδρα το Νόρφολκ έχει επίσης ποικιλίες σταφυλιού Chardonnay και Bacchus και συνοδεύεται από σημαντική ποσότητα επιπλέον γης για περαιτέρω φύτευση, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ισχυρές επενδύσεις στη σκηνή του κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο αγγλικός αμπελώνας Cobble Hill, κοντά στη βόρεια ακτή του Νόρφολκ, έχει εισαχθεί προς πώληση από το κτηματομεσιτικό γραφείο Knight Frank, το οποίο είπε ότι αναζητά προσφορές άνω των 1,3 εκατομμυρίων λιρών (1,58 εκατομμυρίων δολαρίων).

Οι ποικιλίες σταφυλιού Pinot Noir, Chardonnay και Bacchus φυτεύονται στον αμπελώνα 3,6 εκταρίων (εννέα στρέμματα), ο οποίος έχει κιμωλιακά εδάφη που θυμίζουν την περιοχή της Καμπανίας στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Knight Frank.

Βασικό μέρος της συμφωνίας είναι επιπλέον 19,4 εκτάρια (48 στρέμματα) γης που θεωρείται κατάλληλη για αμπελώνες, προσφέροντας δυνητικά περιθώρια στον αγοραστή να επεκτείνει σημαντικά το κτήμα.

Ήταν μια περίοδος άνθησης για το κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα με μια σειρά διεθνών βραβείων για αφρώδη και ήρεμα κρασιά, οι φυτεύσεις αμπελώνων αυξήθηκαν κατά 74% μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με την WineGB.

Τα κρασιά Norfolk έχουν κερδίσει βραβεία, αλλά η περιοχή έχει σε μεγάλο βαθμό πετάξει κάτω από το ραντάρ ως σκηνικό αμπελώνα μέχρι στιγμής, έδειξαν τα στοιχεία της WineGB.

Ο James Osborn, συνεργάτης στην αμπελουργική ομάδα του Knight Frank, είπε ότι τα πράγματα αλλάζουν. «Το Κεντ και το Σάσεξ είναι από καιρό οι πιο δημοφιλείς περιοχές για την καλλιέργεια αμπέλου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η ακτή της Ανατολικής Αγγλίας γίνεται γρήγορα μια καθιερωμένη αγγλική περιοχή κρασιού», είπε.

«Το Cobble Hill είναι μια σπάνια και συναρπαστική ευκαιρία για έναν νεοεισερχόμενο ή καθιερωμένο οινοπαραγωγό να κατέχει ένα ειδικό μέρος του κλάδου του κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου.»

Ο Robert Perowne, η κινητήρια δύναμη πίσω από το Cobble Hill Vineyard, φύτεψε για πρώτη φορά αμπέλια εκεί το 2016 και τώρα παράγει περίπου 20.000 φιάλες ετησίως μαζί με τον οινοποιό Chris Hatto.

Οι αμπελώνες του Ηνωμένου Βασιλείου αγγίζουν σε επενδύσεις τα 480 εκατομμύρια λίρες

Περίπου 480 εκατομμύρια λίρες έχουν επενδυθεί σε αμπελώνες και οινοποιεία του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία πέντε χρόνια, σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα επενδύσεων κεφαλαίου την προηγούμενη πενταετία, σύμφωνα με την Strutt & Parker, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο και συμβούλων ακινήτων.

Οι καλύτεροι αμπελώνες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αυτοί που φυτεύτηκαν σε ιδανικές τοποθεσίες και με ισχυρό ιστορικό παραγωγής σταφυλιών υψηλής ποιότητας, μπορούν να πουληθούν για περισσότερες από 35.000 λίρες ανά φυτεμένο στρέμμα (0,4 εκτάρια), σύμφωνα με την έκθεση αμπελουργίας του Strutt & Parker το καλοκαίρι του 2023.

Τέλος, ανέφερε επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον αγοραστών σε τμήματα της Ανατολικής Αγγλίας, μεταξύ άλλων περιοχών.

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρήσαμε ότι οι αγοραστές αναζητούν ολοένα και περισσότερο το Norfolk, το Suffolk και το Essex, τα οποία μοιράζονται πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με το East και West Sussex, το Kent, το Surrey και το Hampshire, αλλά όπου υπάρχουν ίσως περισσότερες αναξιοποίητες δυνατότητες για φύτευση αμπέλου, αποκαλύπτει η έκθεση.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...