Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έρχεται 12 Δεκεμβρίου η Central Wine Fair με ευρεία γκάμα οινικών επιλογών

Με μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και πληθώρα κρασιών έρχεται η Central Wine Fair 2022, η οποία επιστρέφει σε εορταστική ατμόσφαιρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με εξαιρετική δυναμική.

Η τρίτη έκδοση της έκθεσης φέρνει κάτω από στέγη του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens, 37 ξεχωριστούς οινοποιούς και το όραμα τους. Όλοι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι μέλη των ενώσεων της Θεσσαλίας (ENOAΘΕ), της Στερεάς Ελλάδας (ENOAKE) και της Αττικής (ENOAA).

Η Central Wine Fair χαρακτηρίζεται από την τεράστια ποικιλομορφία διαφορετικών στυλ κρασιών που προσφέρει. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μέσα σε μια μέρα κρασιά από τον Όλυμπο και τα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας, μέχρι την Αττική και τις ακτές της. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχθεί η διαφορετικότητα των περιοχών αλλά και τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Πίσω από τα stand, «ετοιμοπόλεμοι» παραγωγοί θα είναι πρόθυμοι να ξεναγήσουν το κοινό στα ξεχωριστά terroir, στις μοναδικές οινοποιήσεις αυτοχθόνων και διεθνών ποικιλιών αλλά και σε ιδιαίτερα στυλ κρασιών. Πολύ περισσότερο, η Central Wine Fair συγκεντρώνει όλες τις καινούριες προσπάθειες, τους πειραματισμούς και τις αναζητήσεις των σπουδαίων παραγωγών που φιλοξενεί.

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε οινόφιλους και έχει σχεδιαστεί από τις περιφερειακές ενώσεις με σκοπό να προβάλει την ποιότητα, τη διαφορετικότητα, και την ταυτότητα των κρασιών από τις τρεις σπουδαίες αμπελουργικές περιοχές.  Η έκθεση αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία τόσο για τους επαγγελματίες που θα αναζητήσουν κλασικά αγαπημένα αλλά και πολλαπλές καινούριες ανακαλύψεις όσο και για το νεαρό κοινό, τους “rookies” του κρασιού που διψάνε να μάθουν για το αγαπημένο τους προιόν.

Η Central Wine Fair θα πραγματοποιηθεί στην ολοκαίνουρια αίθουσα του Grand Hyatt Athens, Aristotle (είσοδος από οδό Λεοντίου), από τις 12:00 έως τις 21:00. Συστήνεται στους επαγγελματίες να προτιμήσουν τις πρωινές ή μεσημεριανές ώρες. Το κόστος εισόδου στην Central Wine Fair είναι 8€ με προαγορά μέσω viva έως 9 Δεκεμβρίου και 12€ (8 € φοιτητικό) από τις 10 Δεκεμβρίου ή επιτόπου στην εκδήλωση. Στην τιμή συμπεριλαμβάνετε και το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας με το λογότυπο της έκθεσης.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω Viva https://www.viva.gr/tickets/festival/central-wine-fair-2022/

Μεγάλοι Χορηγοί: CORK HELLAS, ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ, LABEL PRESS

Χορηγός: ALPA GLASS

Υποστηρικτές: METALUX SA, BERLIN PACKAGING, FOR LABELS, INOX VESSEL HELLAS

Χορηγοί επικοινωνίας: Grape, Flag, Οινολογία, Wineeventsgreece.com

Διοργάνωση: Winetuned – Vinnovation

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο centralwinefair@gmail.com.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Με πρώτη ύλη από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου η πειραματική οινοποίηση από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.