Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα κρασί με πικάντικες νότες μουστάρδας

Την περασμένη εβδομάδα, η μάρκα μουστάρδας Gray Poupon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δικού της κρασιού με σπόρους μουστάρδας και χρειάστηκε μία μέρα μονάχα μέχρι να γίνει sold out.

του Ζήση Πανάγου

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό, ότι το Gray Poupon, τμήμα της εταιρείας Kraft Heinz, κυκλοφόρησε το πρώτο του, και ίσως το μοναδικό, επιτραπέζιο κρασί, με όνομα Grey Poupon “La Moutarde Vin” Napa Valley Viognier 2020 και είναι φτιαγμένο από κρασί εμποτισμένο με σπόρο μουστάρδας έχοντας 13,7% αλκοόλ.

 

« Το Grey Poupon έχει κατασκευαστεί με την γαλλική συνταγή για πάνω από δύο αιώνες, έτσι η είσοδος στο χώρο του κρασιού ήταν μια συναρπαστική νέα προσπάθεια», δήλωσε η διευθύντρια μάρκετινγκ Danielle Coopersmith αμέσως μετά την κυκλοφορία του. «Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την ανάπτυξη του La Moutarde Vin, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα λευκό κρασί περιορισμένης έκδοσης, για να γιορτάσουμε το λευκό κρασί που χρησιμοποιείται στη μοναδική μας συνταγή Dijon. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μουστάρδων Dijon που χρησιμοποιούν ξύδι.»

 

Ωστόσο, δύσκολα θα κατορθώσει κάποιος να πάρει ένα τέτοιο μπουκάλι κρασί στα χέρια του, καθώς μέσα σε μόλις λίγες ώρες έγινε sold out. Διόλου παράξενο, αφού λίγο πριν την κυκλοφορία του, ο δημοσιογράφος Roger Morris από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έγγραψε στην στήλη του ότι: « Επρόκειτο για ένα καλά δομημένο και καλοφτιαγμένο κρασί. Είναι αμφίβολο ότι κάποιος θα γευτεί την επίδραση της έγχυσης μουστάρδας, αν δεν το γνώριζε εκ των προτέρων. Έχει μια ελαφριά αλμυρή πικάντικη που ταιριάζει με τις πιο στρογγυλεμένες, λιγότερο λουλουδάτες και πολύ ξηρές γεύσεις Viognier. Φαίνεται ότι το κρασί θα ταιριάζει υπέροχα με τα περισσότερα πιάτα πουλερικών ».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...