Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υψηλή ποιότητα σταφυλιού, δείχνει το δελτίο τρύγου 2021 στην Αργεντινή

Η Αργεντινή είχε μια παραγωγή 10.1 εκατομμυρίων εκατόλιτρων (κατά προσέγγιση, διότι ο τρύγος μόλις τελείωσε). Η ποσότητα αυτή μαρτυρά 6.4% μείωση σε σχέση με πέρυσι, λόγω παγετού τον Οκτώβρη του 2020 και μεγάλου αριθμού χαλαζοπτώσεων, 28 για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον OIV.

‘’Το 2021 ήταν πολύ κρύος και βροχερός τρύγος. Πιστεύω όμως ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά για το είδος που αναζητώ εγώ, είχαμε σταφύλια με χαμηλά pH, χαμηλά αλκοόλ, με καλή ωριμότητα, καθόλου άσχημα!’’ διηγείται η Juanfa Suarez στο οινοποιείο Finca Suarez στην αμπελοοινική περιοχή Valle de Uco. Η Constanza Pimentel του οινοποιείου Bodega Caelum στο Lujan de Cuyo συμφωνεί. Η χρονιά φέτος ήταν πολύ καλή με όρους ποιότητας, στην περίπτωσή μας συγκεκριμένα. Είχαμε χαμηλές αποδόσεις με φυσικό τρόπο, ειδικά για το Malbec. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε έναν φυσικό “πράσινο τρύγο’’.΄΄

Ο Hubert Weber, οινοποιός στο οινοποιείο Bodegas y Cavas Weinert της περιοχής Lujan de Cuyo δηλώνει ότι τα ροζέ και τα λευκά είναι πολλά υποσχόμενα, με πολύ φρούτο και ωραία δομή. Τα κόκκινα είναι επίσης υποσχόμενα, αλλά με πιο πολλές διακυμάνσεις στην ποιότητα. Υπάρχει φρούτο, χρώμα, δομή, χρειάζεται μόνο να δει κανείς (αργότερα) την ικανότητα παλαίωσης της τανικής δομής των κρασιών’’.

Κάτι περίεργο συνέβη φέτος σε έναν αμπελώνα Malbec του οινοποιείου Bodegas y Cavas Weinert. 80% του σταφυλιού φαγώθηκε από πουλιά μέσα σε μερικές μέρες, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον, που ο Hubert εργάζεται εκεί, όπως ενημερώνει ο ίδιος. Το μόνο μέρος που ξέρουμε να έχει τεράστια προβλήματα στον αμπελώνα με πουλιά είναι η Νέα Ζηλανδία.

Πηγή bkwine.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...