Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υποψήφια η Θεσσαλονίκη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού

Με πρωτοβουλία και υπογραφή της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της την Τουριστική Εκπαίδευση και τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, κατατέθηκε από το υπουργείο Τουρισμού ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οινοτουρισμού 2024 «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024», με κέντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό τόπο φιλοξενίας του.

Η διεκδίκηση του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί για την υφυπουργό μέρος του έργου της και του σχεδιασμού της για τις ειδικές μορφές τουρισμού, ένα σημαντικότατο πεδίο δράσης και ανάπτυξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το παγκόσμιο συνέδριο «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024» θα γίνει κομμάτι δημιουργίας νέων ευκαιριών και διεθνούς προώθησης για όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον οινοτουρισμό.

Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, σημαντική διάκριση, που την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς τη σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της.

Μία πόλη δραστήρια, γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, με ενεργή κοινωνία πολιτών, ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και βέβαια σε μια Περιφέρεια με μεγάλους αμπελώνες, αναγνωρισμένους δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της οικοδέσποινας του παγκόσμιου συνεδρίου «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024».

Advertisement
Advertisement

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με τη διάγνωση και τις αρχικές θεραπείες που προβλέπονται για να βοηθήσουν τη βιομηχανία κρασιού να ξεπεράσει την κρίση της ήδη έτοιμες, οι ευρωβουλευτές...

REPORTS

Η οινοβιομηχανία του Λος Άντζελες παλεύει με τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που σάρωσαν την περιοχή στις αρχές Ιανουαρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας «Μικρά Οινοποιεία Μεγάλα Κρασιά». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 29η χρονιά λειτουργίας του.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση “ΒορΟινά”, με τα εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επιστρέφει και πάλι στο ετήσιο ραντεβού της με το...