Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το WSPC επεκτείνεται με νέα εκπαιδευτική ενότητα στον καφέ, το τσάι και το κακάο

Το WSPC (Wine & Spirit Professional Center), ο μεγαλύτερος φορέας εκπαίδευσης Κρασιών, Αποσταγμάτων και Οινοχοΐας της νοτιοανατολικής Ευρώπης ανοίγει την ομπρέλα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων με τη νέα εκπαιδευτική ενότητα του Καφέ, του Τσαγιού και του Κακάο. Εντάσσει δε αυτή τη νέα εκπαιδευτική ενότητα όχι μόνο στο χαρτοφυλάκιο του αλλά και στην απεικόνιση της νέας του εταιρικής ταυτότητας.

Ενδιαφέρουσα ευκαιρία για εκπαίδευση σε νέους τομείς που ”βγαίνουν” από τα πλαίσια του οίνου και των αλκοολούχων ποτών προσφέρει σήμερα το WSPC δημιουργώντας νέα συνεργασία με το Beverage Standards Association (BSA) της Μεγάλης Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το WSPC γράφει:

Από το 2004, το WSPC θεμελίωσε συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς της Μεγάλης Βρετανίας (WSET & CMS), παγκοσμίου κύρους, συνεπώς δημιούργησε μια σπουδαία παρακαταθήκη για επόμενες – στρατηγικής σημασίας – συνεργασίες.

Στην εκπαίδευση του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, το WSPC ανακοινώνει την αποκλειστική συνεργασία του με το Beverage Standards Association (BSA) της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Beverage Standards Association of UK (BSA) είναι η ένωση όλων των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ροφημάτων καφέ, τσαγιού, σοκολάτας, νερού, smoothies και λοιπών μη-αλκοολούχων ποτών (non-alcoholic Beverages). Αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στον τομέα του καφέ στη Μεγάλη Βρετανία με έμφαση στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στις μηχανές.

Αυτή η συνεργασία έχει το BSA να προσδίδει υψηλή αξιοπιστία και κύρος στους τίτλους σπουδών και το WSPC να εγγυάται τη μετάδοση της τεχνογνωσίας μέσα από μια άψογη, άριστη και ιδιοφυή εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα 1.150 τ.μ. των σύγχρονων υποδομών του W.S.P.C. προστίθενται νέοι χώροι, και επιπλέον υλικοτεχνική υποδομή αποκλειστικά για την εκπαίδευση καφέ, τσάι και κακάο. Το υπερσύγχρονο Coffee-Cocoa-Tea Lab είναι ένα από τα κορυφαία στα Βαλκάνια, με εξέχοντες εκπαιδευτές του BSA και Q Graders.

Ο στόχος του BSA στη Μ. Βρετανία, και του WSPC στην ελληνική αγορά είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην αγορά της κατανάλωσης ροφημάτων εκτός σπιτιού και η ανάπτυξη του κλάδου των ροφημάτων εν γένει.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του BSA είναι αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων Προσόντων & Υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας, και κυρίως είναι σχεδιασμένα από την αγορά για την αγορά.

Απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά εργασίας, στους τομείς της εστίασης, του λιανεμπορίου, του τουρισμού και των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Παρέχουν υψηλού επιπέδου θεωρητική κατάρτιση στη γνώση των πρώτων υλών του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, της παραγωγής τους καθώς και της επεξεργασίας τους, στοχεύοντας στον επιτυχημένο επαγγελματία και τον επιτυχημένο barista.
Ο επαγγελματίας του μέλλοντος γνωρίζει την ιστορία, την παραγωγή και την επεξεργασία καθώς και την οικονομική σημασία των ροφημάτων αυτών – που είναι τα σημαντικότερα σε κατανάλωση στον πλανήτη, μετά το νερό.

Το WSPC, δια μέσου του πρακτικού σκέλους της εκπαίδευσης, στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων (hard skills) – απαραίτητων για την ετοιμότητα και την επιτυχία των επαγγελματιών που να εγγυώνται την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση του πελάτη.

Το WSPC εξίσου στοχεύει στην εξασφάλιση του χαμόγελου από τη μεριά του πελάτη. Η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills) σε συνεργασία με την αριστεία αποτελούν θεμελιώδη αξιώματα για τον επαγγελματία και τον Barista του μέλλοντος που θα ανταποκρίνεται με επιτυχία στις καταναλωτικές ανάγκες, την καταναλωτική συμπεριφορά και τις μεταβολές της.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κατερίνα Νικολού, Corporate Affairs & Communication Consultant
E: knikolou@wspc.gr T: 210 9882540

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέσω επιστολής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης ζήτησε την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την διαχείριση...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες κυριαρχούν στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά οίνου, με την πλειονότητα των παραγγελιών να προέρχεται από «boomers», ήτοι άτομα με ημερομηνία γέννησης...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε κλίμα ανανέωσης βρίσκεται η έκθεση ProWein , εν όψει της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-18 Μαρτίου του 2025, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τρεις άνθρωποι με εμπειρία, πάθος και βαθιά γνώση ενώνουν τις δυνάμεις τους και «γυρίζουν σελίδα» στο τσίπουρο και δημιουργούν το Loco Docko τσίπουρο ένα...

REPORTS

To Sincerely Mariah, είναι το νέο ροζέ κρασί, μέρος της σειράς Boutari Selections, μιας σειράς επιλεγμένων ετικετών από τους οινολόγους της οινοποιίας Mπουτάρη.

REPORTS

Σε καταλύτη εξελίξεων που θα απογειώσουν την υπεραξία του κρασιού υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο, επιδιώκεται να αποτελέσει το...

REPORTS

Η αγορά των μηχανημάτων συγκομιδής σταφυλιών είναι έτοιμη για σημαντική ανάπτυξη, καθοδηγούμενη από τις εξελίξεις στη γεωργική τεχνολογία και την αυξανόμενη ζήτηση για αποτελεσματικές...