Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Château Guiraud αποκτά νέο πλειοψηφικό ιδιοκτήτη στο Sauternes

Δύο σημαντικές κινήσεις στο Sauternes αυτόν τον μήνα περιέλαβαν έναν νέο μέτοχο πλειοψηφίας για το Château Guiraud και μια τολμηρή νέα εμφάνιση για το Château Rieussec, το κτήμα που ανήκει στον Domaines Barons de Rothschild (Lafite).

του Ζήση Πανάγου

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Matthieu Gufflet, ιδρυτικός πρόεδρος της EPSA και με επιχειρηματικά συμφέροντα όπως η βιωσιμότητα και η φιλοξενία, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας χαρτοφυλακίου Financière Guiraud, ιδιοκτήτη του Château Guiraud στο Sauternes.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική κίνηση στον κόσμο του κορυφαίου γλυκού κρασιού του Μπορντό και ο Guiraud είπε ότι η συμφωνία θα διασφάλιζε τη συνέχεια των δύο πυλώνων της: του οινοτουρισμού και της βιολογικής αμπελουργίας.

Η Peugeot Invest, η οποία ήταν ο πλειοψηφικός μέτοχος, ανακοίνωσε από κοινού τα νέα και διατήρησε ένα απροσδιόριστο μερίδιο στο οινοποιείο. Ο οινοποιός Xavier Planty αποφάσισε να κάνει πίσω μετά από 38 χρόνια στο κτήμα Premier Cru Classé Sauternes. Ενώ, ο Planty δεν είναι πλέον μέτοχος, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο τουρισμός έχει αποτελέσει το επίκεντρο πολλών οινοποιείων Sauternes τα τελευταία χρόνια και η άφιξη του Gufflet πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω την προσφορά του Guiraud στους επισκέπτες – με σχέδια να προσθέσει καταλύματα παράλληλα με το υπάρχον εστιατόριο La Chapelle.

«Θέλουμε να κάνουμε το Château Guiraud σημείο αναφοράς στη βιώσιμη αμπελοκαλλιέργεια και φιλοξενία», σημείωσε ο Gufflet, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Château de Callac στην ονομασία Graves και έχει αναπτύξει την αλυσίδα ξενοδοχείων και εστιατορίων υψηλής ποιότητας «Terres de Natures».

Το Guiraud είναι ήδη πιστοποιημένο βιολογικό, στην πρώτη γραμμή μιας αυξανόμενης κίνησης στο Μπορντό.

Η συμφωνία θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε ευρύτερες προσπάθειες στην περιοχή για την αναζωογόνηση της εικόνας της Sauternes στην αγορά.

«Το μακροπρόθεσμο πρόγραμμά μας είναι επίσης να συνεχίσουμε την ποιοτική ανάπτυξη του κτήματος που οδηγούνταν μέχρι τώρα από τις ομάδες και τους μετόχους του, με τη φιλοδοξία να συμβάλουν στην ανανέωση της περιοχής Sauternes», δήλωσε ο Gufflet.

Ο Robert Peugeot, πρόεδρος της Peugeot Invest, δήλωσε: «Βλέπουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ειδικοί στα ξενοδοχεία Matthieu Gufflet και η ομάδα του στο Château Guiraud.

«Η Peugeot Invest συνεργάζεται με το Château Guiraud από το 2006 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε ένα νέο επεισόδιο στην ανάπτυξη αυτού του διάσημου αμπελώνα, παραμένοντας μέτοχοι».

 

Ένας εκπρόσωπος της Peugeot Invest είπε ότι ο Olivier Bernard, από το Domaine de Chevalier και ο Stephan von Neipperg, η οικογένεια των οποίων είναι ιδιοκτήτρια της Canon La Gaffelière στο St-Emilion, παρέμειναν επίσης μειοψηφικοί μέτοχοι στο Guiraud.

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...