Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Wine Bar με orange wines ανοίγει τις πόρτες του στη Μασσαλία

Livingston. Το όνομα του πρώτου wine bar με αποκλειστικά πορτοκαλί κρασιά, άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μασσαλία της Γαλλίας

Το επιχειρηματικό τρίο συμπεριλαμβάνει τον αγγλικής καταγωγής σεφ Harry Cummins, την αμερικανίδα επιχειρηματία Julia Mitton και την sommelier με καταγωγή το Κεμπέκ Laura Vidal. Στη πορεία προστέθηκε και τέταρτος συνέταιρος, ο σεφ Valentin Raffali από τη Μασσαλία, που θα βρίσκεται στην κουζίνα του μπαρ.


«Πάντα ήθελα να ανοίξω ένα μπαρ αφιερωμένο στα orange wines», επιβεβαιώνει η Laura Vidal, πρώτη γυναίκα που αναδείχτηκε sommelier της χρονιάς από το Gault & Millau το 2020, γνωστή στον κλάδo για την εξειδίκευσή της πάνω στα κρασιά εκχύλισης. Συνεχίζει δηλώνοντας ότι «δεν είναι απλά μια μόδα, τα orange wines είναι στη πραγματικότητα λευκά κρασιά που φτιάχνονται με τον τρόπο που τα κάναμε παλαιότερα. Πρόκειται για μια διαδικασία που επιτρέπει στο μούστο να μείνει πιο πολύ καιρό σε επαφή με την φλούδα του σταφυλιού, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά και να περιορίσει έτσι όσο γίνεται την προσθήκη θειώδους».

Mε μια λίστα γαλλικών, ιταλικών, ισπανικών και κρασιών από τη Γεωργία ή ακόμα και τη Σλοβενία και τις τιμές να κινούνται ανάμεσα από 25 και 200 ευρώ, θα αποτελέσει το πρώτο μπαρ της Γαλλίας, ίσως και του κόσμου ολόκληρου, που θα περιέχει έναν κατάλογο με σχεδόν αποκλειστικά πορτοκαλί κρασιά.

 

Πηγή avis-vin.lefigaro.fr

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...