Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Ceretto σηματοδοτεί το πάντρεμα αρχιτεκτονικής και κρασιού

Το Ceretto είναι ένα από τα διάσημα οινοποιεία του Πιεμόντε, ένα οικογενειακά διοικούμενο ίδρυμα που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Riccardo Ceretto. Σήμερα, η οικογένεια με γνώσεις επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί σε νέους τομείς δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας φουντουκιών Piedmont και μιας εταιρείας ζαχαροπλαστικής που πωλεί μαντολάτα.

Προσφάτως, η οικογένεια επεκτάθηκε στη φιλοξενία επιβλέποντας δύο εστιατόρια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού εστιατορίου τριών αστέρων του Πιεμπονγκσάντ, Piazza Duomo Alba σε συνεργασία με τον Enrico Crippa.

Γνωστό για την ποιότητά του Barolo και Barbaresco cru, το κτήμα έχει χτίσει μια ισχυρή φήμη σε κάθε γενιά οινοποιών, αξιοποιώντας νέες και καινοτόμες τεχνικές παραγωγής κρασιού και βιώσιμες πρακτικές για να παραμείνει στο προσκήνιο.

Η νέα εξέλιξη ήταν πάντα στο επίκεντρο της αποστολής της οικογένειας και όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκαν με ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν πρωτοβουλίες που προσελκύουν τον κόσμο στην όμορφη περιοχή της Alba.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού του Langhe, όταν ταξιδεύετε στην περιοχή μια επίσκεψη στο Ceretto είναι απαραίτητη. Όχι μόνο βρίσκεται μέσα στους όμορφους λόφους του Castiglione Falletto με εκπληκτική θέα, αλλά είναι ένα εντυπωσιακό κτήμα που συνδυάζει το κρασί με την αρχιτεκτονική. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα από την πλατφόρμα προβολής με τρούλο με θέα στα αμπέλια ή να απολαύσουν μια γευσιγνωσία κρασιού στο The Cube, το οποίο έχει γίνει ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό για το Ceretto.

Μετά την επέκταση του υπόγειου κελαριού του οινοποιείου, ο γυάλινος κύβος δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως αίθουσα υποδοχής και γευσιγνωσίας.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Έντονη αύξηση του πληθυσµού του εντόµου κρυπτοβλάβες (Cryptoblabes gnidiella) σε αµπελώνες της Περιφερειακής Ενότητας ∆ράµας καταγράφεται αυτό το διάστηµα στο εγκατεστηµένο δίκτυο παγίδων, ενώ...