Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Ceretto σηματοδοτεί το πάντρεμα αρχιτεκτονικής και κρασιού

Το Ceretto είναι ένα από τα διάσημα οινοποιεία του Πιεμόντε, ένα οικογενειακά διοικούμενο ίδρυμα που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Riccardo Ceretto. Σήμερα, η οικογένεια με γνώσεις επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί σε νέους τομείς δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας φουντουκιών Piedmont και μιας εταιρείας ζαχαροπλαστικής που πωλεί μαντολάτα.

Προσφάτως, η οικογένεια επεκτάθηκε στη φιλοξενία επιβλέποντας δύο εστιατόρια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού εστιατορίου τριών αστέρων του Πιεμπονγκσάντ, Piazza Duomo Alba σε συνεργασία με τον Enrico Crippa.

Γνωστό για την ποιότητά του Barolo και Barbaresco cru, το κτήμα έχει χτίσει μια ισχυρή φήμη σε κάθε γενιά οινοποιών, αξιοποιώντας νέες και καινοτόμες τεχνικές παραγωγής κρασιού και βιώσιμες πρακτικές για να παραμείνει στο προσκήνιο.

Η νέα εξέλιξη ήταν πάντα στο επίκεντρο της αποστολής της οικογένειας και όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκαν με ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν πρωτοβουλίες που προσελκύουν τον κόσμο στην όμορφη περιοχή της Alba.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού του Langhe, όταν ταξιδεύετε στην περιοχή μια επίσκεψη στο Ceretto είναι απαραίτητη. Όχι μόνο βρίσκεται μέσα στους όμορφους λόφους του Castiglione Falletto με εκπληκτική θέα, αλλά είναι ένα εντυπωσιακό κτήμα που συνδυάζει το κρασί με την αρχιτεκτονική. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα από την πλατφόρμα προβολής με τρούλο με θέα στα αμπέλια ή να απολαύσουν μια γευσιγνωσία κρασιού στο The Cube, το οποίο έχει γίνει ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό για το Ceretto.

Μετά την επέκταση του υπόγειου κελαριού του οινοποιείου, ο γυάλινος κύβος δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως αίθουσα υποδοχής και γευσιγνωσίας.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος φιλοξενείται στη Σάμο, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θέατρου Αιγαίου παρουσιάζει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στον...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...