Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το μεσογειακό πνεύμα αποτυπώνεται στο νέο βιολογικό La Grande Bleue

Το νέο βιολογικό λευκό κρασί La Grande Bleue, του κτήματος Gerard Bertrand προέρχεται από τους αµπελώνες IGP Méditerranée, και αποτελεί µια πραγµατική αντανάκλαση του µεσογειακού πνεύµατος.

Διαµορφωµένο από τον ήλιο και τη θάλασσα, αυτό το cuvée είναι φτιαγµένο µε πάθος. Παράλληλα είµαστε υπερήφανοι που συνεργαζόµαστε µε το Oceana, µια οργάνωση αφιερωµένη στην προστασία και αποκατάσταση των ωκεανών, µε την οποία µοιραζόµαστε ένα όραµα για ένα βιώσιµο και ανθεκτικό µέλλον για τον πλανήτη. Αυτή η µακροπρόθεσµη δέσµευση ανακοινώθηκε στη Μασσαλία στον κοµψό και φιλόξενο χώρο του Le Petit Nice Passedat µαζί µε την Ανώτερη Σύµβουλο της Oceana, Alexandra Cousteau» αναφέρει µεταξύ άλλων στο post του ο διάσηµος οινοποιός από τη Νότια Γαλλία, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην τέχνη της οινοποίησης και
την προώθηση του γαλλικού κρασιού παγκοσµίως. Με τον συνδυασµό παράδοσης, καινοτοµίας και βιωσιµότητας, ο Gerard Bertrand έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τα κρασιά του ενώ υποστηρίζει σθεναρά την άποψη ότι σε µια δεκαετία το 50% των αµπελώνων θα είναι βιολογικοί.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.