Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Μέγα Σπήλαιο στηρίζει εκ νέου τον θεσμό «Οινοξένεια»

To Σάββατο 31 Αυγούστου το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, υποδέχτηκε επισκέπτες & οινόφιλους για μία ολοκληρωμένη οινική εμπειρία, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο με ένα χαρισματικό terroir στο πλαίσιο του θεσμού, «Οινοξένεια» 2024!

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο συμμετέχει και στηρίζει τον θεσμό «Οινοξένεια» αδιάλειπτα και τα 11 χρόνια της λειτουργίας του.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεναγήσεις στον αμπελώνα και το αναπαλαιωμένο οινοποιείο, όπου  από τον 15ο αιώνα οι μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου καλλιεργούσαν τους αμπελώνες και έφτιαχναν το κρασί τους, καθώς και  γευστικές δοκιμές των οίνων από τους οινολόγους του κτήματος.

Παράλληλα η Γιοβάννα Λύκου, σομελιέ και Wine and Spirits Director του House of Wine δημιούργησε ένα διαδραστικό παιχνίδι, το «The Grape Game», όπου οι συμμετέχοντες αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση των βασικών ποικιλιών του κτήματος έπρεπε να μαντέψουν την κάθε ποικιλία σε τυφλή γευστική δοκιμή.

Οι άνθρωποι του “Orias Guesthouse & Farm”, μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα που συνδυάστηκαν με επιλεγμένες ετικέτες από το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο ενώ ο Τάσος Αντωνόπουλος δημιούργησε νόστιμα και ξεχωριστά cocktails με τον αφρώδη οίνο του Κτήματος, το Mystic, στο Pop up #Bar Mystic

Οι ιδιοκτήτες και όλη η ομάδα του Κτήματος εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους, τόσο για την επίσκεψή τους, όσο και για τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή τους στις επιμέρους εκδηλώσεις.

Τα προγράμματα γευσιγνωσίας Mega Spileo Estate Wine Roots θα προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κτήμα για να κλείσετε ραντεβού για μία ολοκληρωμένη οινική εμπειρία από το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, Joe Tsai, φαίνεται να είναι μέρος μιας ομάδας επενδυτών που προχώρησαν σε αγορά αμπελώνων στην...

REPORTS

Μέσα από ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο ζυμώνουν σε μικρές δεξαμενές και ωριμάζουν με τις οινολάσπες, ενώ το Chardonnay...

REPORTS

Την ανάγκη της μεταστροφής της βιομηχανίας κρασιού σε ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κλιματικής αλλαγής και των τάσεων της αγοράς τόνισε ο διευθυντής...

REPORTS

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο βρέθηκε ο τρύγος στην Σαντορίνη, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Κτήματος Σιγάλα, Στέλλιο Μπουτάρη να χαρακτηρίζει την φετινή παραγωγή ως...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τρεις άνθρωποι με εμπειρία, πάθος και βαθιά γνώση ενώνουν τις δυνάμεις τους και «γυρίζουν σελίδα» στο τσίπουρο και δημιουργούν το Loco Docko τσίπουρο ένα...

REPORTS

To Sincerely Mariah, είναι το νέο ροζέ κρασί, μέρος της σειράς Boutari Selections, μιας σειράς επιλεγμένων ετικετών από τους οινολόγους της οινοποιίας Mπουτάρη.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Σε καταλύτη εξελίξεων που θα απογειώσουν την υπεραξία του κρασιού υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο, επιδιώκεται να αποτελέσει το...