Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα κρασιά του αττικού αμπελώνα σε masterclass στο Παρίσι

Τα κρασιά του αττικού αμπελώνα βρεθήκαν στο επίκεντρο ειδικού master class που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης International & French Travel Market «Top Resa 2024».

Την παρουσίαση των κρασιών ανέλαβε ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, που παρουσίασε σε 30 επαγγελματίες, sommeliers, δημοσιογράφους και αγοραστές ένα master class με τίτλο «Savatiano insights: a deep dive intro Greece’s classic grape», δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Σαββατιανού και της Ρετσίνας, δύο εκ των σημαντικότερων ποικιλιών της Αττικής, που διαθέτουν έναν άρρηκτο δεσμό με την ταυτότητα του νομού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, αφού εγκαινίασε το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση «IFTM Top Resa 2024», απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για τους αμπελώνες του λεκανοπεδίου αναφέροντας πως «αναδεικνύουμε το αττικό κρασί σε ένα κοινό που γνωρίζει και εκτιμά τον ποιοτικό οίνο. Η Περιφέρεια, είναι σταθερός αρωγός στις προσπάθειες των οινοπαραγωγών μας να προωθήσουν το μοναδικής ποιότητας αττικό κρασί στη διεθνή αγορά. Στηρίζουμε την επιχειρηματική τους δράση αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η διασύνδεση του κρασιού με το υψηλό τουριστικό προϊόν της Αττικής είναι στρατηγική επιλογή για τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας».

Αναδεικνύοντας τη σημασία του οινικού τουρισμού και το αποτύπωμα που αφήνει στο ΑΕΠ της χώρας, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προβάλλουμε και να στηρίξουμε τα αττικά οινοποιεία, να αναδείξουμε στη διεθνή αγορά τις ξεχωριστές ετικέτες των κρασιών μας. Ως πολύτιμα εργαλεία της αττικής γαστρονομίας, φέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και αποτελούν βασική παράμετρο στην ανάδειξη του brand-name της Μητροπολιτικής Αττικής, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως».

Στην εκδήλωση ανάδειξης των κρασιών της καρποφόρας αττικής γης συμμετείχαν τα ελληνικά οινοποιεία: Kokotos Estate, Domaine Papagiannakos, Strofilia Winery, Mylonas Winery, Markou Vineyards, Nikolou Winery, Papagiannis Winery, Attinos Wines, Anastasia Fragou Winery, Liepouris Winery, Gikas Winery, Aoton Winery και Domaine Costa Lazaridi Oenotria Land.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια προκαταρκτική έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνει ότι η συγκομιδή σταφυλιών στην Καλιφόρνια το 2024 είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 20 ετών.

REPORTS

Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση παράλληλα με το γαλλικό πρωτάθλημα τυφλής γευσιγνωσίας που διοργανώνει η La RVF.

REPORTS

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων για το κρασί, μια νέα πρωτοβουλία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση...

REPORTS

Ο κλάδος του κρασιού διανύει μια περίοδο μετασχηματισμού που οφείλεται στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

REPORTS

Οι αγοραστές εξακολουθούν να αποφεύγουν το ρίσκο, αλλά υπάρχουν σημάδια «εξισορρόπησης» του κλίματος και μια περίοδος χαμηλότερων τιμών στη δευτερογενή αγορά μπορεί να σημαίνει...

REPORTS

Οι καταξιωμένοι διεθνώς μοσχάτοι οίνοι του Ε.Ο.Σ Σάμου επέστρεψαν και φέτος από τη Γαλλία και το διαγωνισμό «Vinalies International 2025», με δύο ακόμη χρυσά...