Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταξίδι γνωριμίας με Σαμιώτικο Μοσχάτο είχαν Κινέζοι εισαγωγείς

Εισαγωγείς και επαγγελματίες του οινικού χώρου από την Κίνα μαζί με εκπροσώπους ΜΜΕ και influencers με μεγάλη διείσδυση στην κινεζική αγορά γνώρισαν, γεύτηκαν και απόλαυσαν τα μεθυστικά αρώματα και την ποιοτική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού, σε ένα ταξίδι γνωριμίας και επαγγελματικής διασύνδεσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024.

Σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, οι Κινέζοι οινολάτρες ξεναγήθηκαν από στελέχη του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου στους ορεινούς και ημιορεινούς αμπελώνες του πυκνόφυτου νησιού, γνώρισαν τις μεθόδους της βιοδυναμικής καλλιέργειας, συνομίλησαν με τους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές και μοιράστηκαν το όραμά τους για κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης. Περιηγήθηκαν επίσης στις θεματικές αίθουσες του Μουσείου Οίνου κι έκαναν ένα ταξίδι στο χρόνο μα και την οινική και πολιτιστική παράδοση της Σάμου, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν και φτάνει ως τις μέρες μας, ατενίζοντας ένα μέλλον γόνιμο και αποδοτικό.

Οι γνώσεις τους σχετικά με το Μοσχάτο Σάμου ήταν ιδιαίτερα διευρυμένες, οπότε και οι ερωτήσεις που έθεταν ήταν εύστοχες και επικεντρωμένες στις καινοτόμες τεχνικές καλλιέργειας και οινοποίησης, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη διασφάλιση της σταθερής ποιότητας, την ανάπτυξη του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα, τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των βασικών κωδικών του Συνεταιρισμού.

Στο τέλος του προγράμματος EUWINA που αφορούσε στη Σάμο, οι εκπρόσωποι της κινεζικής οινικής αγοράς φάνηκαν ενθουσιασμένοι από τη σαμιακή φιλοξενία αλλά και το οινογευστικό τους ταξίδι στην «μεθυστική» ποικιλία του μοσχάτου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.