Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταξίδι γνωριμίας με Σαμιώτικο Μοσχάτο είχαν Κινέζοι εισαγωγείς

Εισαγωγείς και επαγγελματίες του οινικού χώρου από την Κίνα μαζί με εκπροσώπους ΜΜΕ και influencers με μεγάλη διείσδυση στην κινεζική αγορά γνώρισαν, γεύτηκαν και απόλαυσαν τα μεθυστικά αρώματα και την ποιοτική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού, σε ένα ταξίδι γνωριμίας και επαγγελματικής διασύνδεσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024.

Σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, οι Κινέζοι οινολάτρες ξεναγήθηκαν από στελέχη του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου στους ορεινούς και ημιορεινούς αμπελώνες του πυκνόφυτου νησιού, γνώρισαν τις μεθόδους της βιοδυναμικής καλλιέργειας, συνομίλησαν με τους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές και μοιράστηκαν το όραμά τους για κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης. Περιηγήθηκαν επίσης στις θεματικές αίθουσες του Μουσείου Οίνου κι έκαναν ένα ταξίδι στο χρόνο μα και την οινική και πολιτιστική παράδοση της Σάμου, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν και φτάνει ως τις μέρες μας, ατενίζοντας ένα μέλλον γόνιμο και αποδοτικό.

Οι γνώσεις τους σχετικά με το Μοσχάτο Σάμου ήταν ιδιαίτερα διευρυμένες, οπότε και οι ερωτήσεις που έθεταν ήταν εύστοχες και επικεντρωμένες στις καινοτόμες τεχνικές καλλιέργειας και οινοποίησης, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη διασφάλιση της σταθερής ποιότητας, την ανάπτυξη του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα, τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των βασικών κωδικών του Συνεταιρισμού.

Στο τέλος του προγράμματος EUWINA που αφορούσε στη Σάμο, οι εκπρόσωποι της κινεζικής οινικής αγοράς φάνηκαν ενθουσιασμένοι από τη σαμιακή φιλοξενία αλλά και το οινογευστικό τους ταξίδι στην «μεθυστική» ποικιλία του μοσχάτου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά εκλεκτών κρασιών βρίσκεται σε ύφεση τους τελευταίους 18 μήνες, και παρά τη σύντομη άνοδο που σημειώθηκε τον Αύγουστο,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Τέσσερις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οινοποιίας συμμετείχαν, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «ProWine Latin America 2024» που πραγματοποιήθηκε στο...

REPORTS

Η Γαλλία μείωσε την πρόβλεψη για τη φετινή παραγωγή κρασιού μετά τον πιο βροχερό Σεπτέμβριο των τελευταίων 25 ετών, με το 2024 να αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...