Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στις 29 Αυγούστου παραλαβές για Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση, ενημερώνει τους παραγωγούς-μέλη του για αλλαγή στο πρόγραμμα τρυγητού των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτου Αλεξανδρείας, με την τελική ημερομηνία παραλαβής να ορίζεται η Πέμπτη 29 Αυγούστου (αντί του Σαββάτου 31/08 που ίσχυε αρχικά).

Όσον αφορά το φετινό τρυγητό των ερυθρών σταφυλιών ποικιλίας Λημνιό θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Ως ημερομηνίες παραλαβής των ΕΡΥΘΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ποικιλίας ΛΗΜΝΙΟ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ) ορίστηκαν, η Παρασκευή 30 Αυγούστου και η Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Οι ημέρες παραλαβής αυτών θα είναι δύο (2). Η παραλαβή των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο. Τονίζεται πως αυτές τις ημέρες θα παραλαμβάνονται ΜΟΝΟ σταφύλια της ποικιλίας ΛΗΜΝΙΟ και καμίας άλλης ποικιλίας ερυθρά σταφύλια.

Η παραλαβή των ερυθρών σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από τις 07.00 το πρωί, με στόχο να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραληφθούν σταφύλια μόνο από τα μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση. Όσοι παραγωγοί δεν είναι μέλη του Α.Σ. Λήμνου αλλά ενδιαφέρονται για την παράδοση σταφυλιών παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τα γραφεία του Α.Σ Λήμνου προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες εγγραφής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρυγητού, θα υπάρχουν υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τη ζύγιση, την έκδοση τιμολογίων στο ζυγιστήριο και τη μπωμομέτρηση καθώς και συνεργείο εργατών που θα εκφορτώνουν τα οχήματα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...