Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στις 29 Αυγούστου παραλαβές για Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση, ενημερώνει τους παραγωγούς-μέλη του για αλλαγή στο πρόγραμμα τρυγητού των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτου Αλεξανδρείας, με την τελική ημερομηνία παραλαβής να ορίζεται η Πέμπτη 29 Αυγούστου (αντί του Σαββάτου 31/08 που ίσχυε αρχικά).

Όσον αφορά το φετινό τρυγητό των ερυθρών σταφυλιών ποικιλίας Λημνιό θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Ως ημερομηνίες παραλαβής των ΕΡΥΘΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ποικιλίας ΛΗΜΝΙΟ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ) ορίστηκαν, η Παρασκευή 30 Αυγούστου και η Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Οι ημέρες παραλαβής αυτών θα είναι δύο (2). Η παραλαβή των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο. Τονίζεται πως αυτές τις ημέρες θα παραλαμβάνονται ΜΟΝΟ σταφύλια της ποικιλίας ΛΗΜΝΙΟ και καμίας άλλης ποικιλίας ερυθρά σταφύλια.

Η παραλαβή των ερυθρών σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από τις 07.00 το πρωί, με στόχο να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραληφθούν σταφύλια μόνο από τα μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση. Όσοι παραγωγοί δεν είναι μέλη του Α.Σ. Λήμνου αλλά ενδιαφέρονται για την παράδοση σταφυλιών παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τα γραφεία του Α.Σ Λήμνου προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες εγγραφής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρυγητού, θα υπάρχουν υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τη ζύγιση, την έκδοση τιμολογίων στο ζυγιστήριο και τη μπωμομέτρηση καθώς και συνεργείο εργατών που θα εκφορτώνουν τα οχήματα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.