Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Περιορισμένης παραγωγής το ιδιαίτερο απόσταγμα σταφυλής ABELON®

Το ABELON® είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και πολύ περιορισμένης παραγωγής, premium, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής, το οποίο κουβαλάει εμπειρία και γνώση που απέκτησε ο Πάγκαλος Καζάκης δίπλα στον πατέρα του, Δημήτριο Καζάκη, από το 1987, οπότε και γεννήθηκε ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη, έως σήμερα.

Σε αυτά τα 37 χρόνια αμπελουργίας και αποσταγματοποιΐας, Ο Πάγκαλος Καζάκης έχει εξελίξει τις διαδικασίες παραγωγής και έχει καταλήξει σε πολύ ιδιαίτερες τεχνικές ζύμωσης, παλαίωσης και ωρίμανσης των αποσταγμάτων του, πριν αυτά εμφιαλωθούν.

Το ABELON®, από την Άνοιξη του 2021, όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του στη παγκόσμια αγορά των εξαιρετικών αποσταγμάτων, έχει βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς αποσταγμάτων του Σαν Φρανσίσκο (SFWSC), του Λονδίνου (LSC) και της Θεσσαλονίκης με διακρίσεις, χάλκινο, αργυρό, χρυσό και διπλό χρυσό μετάλλιο και έχει φτάσει σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μόνο φέτος, βραβεύτηκε με ένα ασημένιο, δύο χρυσά και ένα διπλό χρυσό, σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το διπλό χρυσό, μάλιστα, το πήραμε στη Γαλλία, τη χώρα των μπράντι.

Παρόμοια πορεία έχει και το μη παλαιωμένο, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής “Δημητρίου Καζάκη” (το ABELON® πριν μπει στο βαρέλι).

Οι 191 φιάλες του ABELON-3- (τρία χρόνια παλαίωσης), της πρώτης εμφιάλωσης έχουν εξαντληθεί. Το ABELON-4- (με 54 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) και το ABELON-5- (με 70 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) έχουν εμφιαλωθεί, σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών των 20cl, 50cl και 70cl.

Το υπόλοιπο απόσταγμα της πρώτης και της δεύτερης γενιάς ABELON®, συνεχίζει τη παλαίωση του, περιμένοντας την επόμενη εμφιάλωση, στα επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια του οίκου Dargaud & Jaegle. Το ABELON® είναι ένα απόσταγμα μεγάλης αξίας και κόστους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, το Makedonia Palace φιλοξενεί τη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition: μια μεγάλη...

REPORTS

Τη σκυτάλη από τη Dina Opici λαμβάνει ο Cutter Smith, επικεφαλής της Eder Bros., με προτεραιότητα την ευελιξία και τη στήριξη των μελών.

REPORTS

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8...

REPORTS

Με διακριτή και στρατηγική παρουσία, τα Οινοποιεία Μπουτάρη σφράγισαν με την υπογραφή τους το επίσημο Gala Dinner του κορυφαίου συνεδρίου του Economist, το οποίο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικού οίνου Wine Enthusiast προτείνει την Κρήτη ως μια από τις 7 πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην 30η του σεζόν ετοιμάζεται να μπει το Wine Club Thessaloniki’ 96. Στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της νέας περιόδου που θα πραγματοποιηθεί στο...