Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Περιορισμένης παραγωγής το ιδιαίτερο απόσταγμα σταφυλής ABELON®

Το ABELON® είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και πολύ περιορισμένης παραγωγής, premium, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής, το οποίο κουβαλάει εμπειρία και γνώση που απέκτησε ο Πάγκαλος Καζάκης δίπλα στον πατέρα του, Δημήτριο Καζάκη, από το 1987, οπότε και γεννήθηκε ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη, έως σήμερα.

Σε αυτά τα 37 χρόνια αμπελουργίας και αποσταγματοποιΐας, Ο Πάγκαλος Καζάκης έχει εξελίξει τις διαδικασίες παραγωγής και έχει καταλήξει σε πολύ ιδιαίτερες τεχνικές ζύμωσης, παλαίωσης και ωρίμανσης των αποσταγμάτων του, πριν αυτά εμφιαλωθούν.

Το ABELON®, από την Άνοιξη του 2021, όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του στη παγκόσμια αγορά των εξαιρετικών αποσταγμάτων, έχει βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς αποσταγμάτων του Σαν Φρανσίσκο (SFWSC), του Λονδίνου (LSC) και της Θεσσαλονίκης με διακρίσεις, χάλκινο, αργυρό, χρυσό και διπλό χρυσό μετάλλιο και έχει φτάσει σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μόνο φέτος, βραβεύτηκε με ένα ασημένιο, δύο χρυσά και ένα διπλό χρυσό, σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το διπλό χρυσό, μάλιστα, το πήραμε στη Γαλλία, τη χώρα των μπράντι.

Παρόμοια πορεία έχει και το μη παλαιωμένο, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής “Δημητρίου Καζάκη” (το ABELON® πριν μπει στο βαρέλι).

Οι 191 φιάλες του ABELON-3- (τρία χρόνια παλαίωσης), της πρώτης εμφιάλωσης έχουν εξαντληθεί. Το ABELON-4- (με 54 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) και το ABELON-5- (με 70 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) έχουν εμφιαλωθεί, σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών των 20cl, 50cl και 70cl.

Το υπόλοιπο απόσταγμα της πρώτης και της δεύτερης γενιάς ABELON®, συνεχίζει τη παλαίωση του, περιμένοντας την επόμενη εμφιάλωση, στα επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια του οίκου Dargaud & Jaegle. Το ABELON® είναι ένα απόσταγμα μεγάλης αξίας και κόστους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

REPORTS

Η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων: Προοπτικές Παγκόσμιας Αγοράς Οίνου 2025 αποτυπώνει ένα τοπίο που αλλάζει δυναμικά. Με βάση τα τελωνειακά δεδομένα έως τον Οκτώβριο, τις...

REPORTS

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη χρονιά τις Παγκόσμιες Ημέρες Λημνιώνας και Μοσχάτου Τυρνάβου: Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εμβληματικές ποικιλίες και τη γαστρονομική ταυτότητα της...

REPORTS

Το ιταλικό κρασί διατηρεί κορυφαία θέση, ως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της κατηγορίας «Made in Italy», με κύκλο εργασιών που φτάνει τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...