Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Frescobaldi ανακοινώνει το κτήμα Calimaia στην Τοσκάνη

Ο κορυφαίος παραγωγός κρασιού της Τοσκάνης Marchesi Frescobaldi ξεκίνησε μια «νέα περιπέτεια» στο Montepulciano αποκαλύπτοντας επίσημα το Tenuta Calimaia ως την τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό του.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ της περιοχής και της οικογένειας Frescobaldi, η οποία θα παράγει κρασιά Vino Nobile di Montepulciano DOCG στο Tenuta Calimaia.

Το Frescobaldi απέκτησε αρχικά το κτήμα πέρυσι, όταν ήταν γνωστό ως Corte alla Flora, και τώρα το επαναλανσάρει στο χαρτοφυλάκιο των οινοποιείων της Τοσκάνης του ομίλου.

Η ομορφιά του Montepulciano «κόβει κυριολεκτικά την ανάσα», σημείωσε ο Lamberto Frescobaldi, πρόεδρος της Marchesi Frescobaldi.

«Εδώ, το 1390, ο πρόγονός μας Lionardo di Niccolò Frescobaldi υπηρέτησε ως Δήμαρχος και σήμερα επιθυμούμε να ανανεώσουμε τη δέσμευση της οικογένειάς μας σε μια παγκοσμίου φήμης αμπελουργική και πολιτιστική περιοχή με τόσο ιστορικά βαθιές και ακόμα ζωτικές ρίζες».

Βρίσκεται 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο χωριό Cervognano, η Tenuta Calimaia έχει τώρα 70 εκτάρια αμπελώνα και φυτεύεται κυρίως στο Prugnolo Gentile, μια τοπική ποικιλία του Sangiovese, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Υπάρχει επίσης μερικά Merlot και Syrah.

Το Frescobaldi ολοκλήρωσε πρόσφατα τη δεύτερη συγκομιδή του στο κτήμα, σε μια σοδειά του 2022 που η ομάδα είπε ότι πρόκειται να αποδώσει υπέροχα κρασιά σε μέρη της Τοσκάνης, αλλά προκάλεσε επίσης προκλήσεις που σχετίζονται με τη ζέστη και την ξηρασία.

«Θα θυμόμαστε όλοι για πολύ καιρό τη μακρά απουσία οποιασδήποτε βροχόπτωσης που επηρέασε την Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι, με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τον μέσο όρο τον Μάιο και τον Ιούνιο», ο Lamberto Frescobaldi, σχολιάζοντας τη συγκομιδή γενικά σε όλη την Τοσκάνη.

Απαιτήθηκε επείγουσα άρδευση σε ορισμένες περιοχές, αλλά ο Frescobaldi πρόσθεσε: «Οι ευεργετικές βροχές στα μέσα Αυγούστου αποδείχτηκαν το κρίσιμο κλειδί για μια εξαιρετικής ποιότητας καλλιέργεια σταφυλιών το 2022».

Στο Calimaia, η ομάδα είπε ότι τα αργιλώδη εδάφη με φλέβες άμμου επιτρέπουν στις ρίζες των αμπελιών να διεισδύσουν βαθιά και να αντιμετωπίσουν το στρες του νερού.

Είπε ότι η χρονιά επιβεβαίωσε τις ιδιαίτερες ιδιότητες του Prugnolo Gentile στην περιοχή. Μια «πολύ προσεκτική, πρακτική ζύμωση επιτρέπει την εξαγωγή κομψών, βελούδινων λείων τανινών», πρόσθεσε.

Σε όλες τις άλλες ιδιοκτησίες του ομίλου στην Τοσκάνη, ο Frescobaldi είπε ότι το CastelGiocondo στο Montalcino έχει δει «μια συγκομιδή πέντε αστέρων, αποδίδοντας ισχυρά, πλούσια σε ταννωμένα κρασιά που θα επωφεληθούν από αργές, μακροχρόνιες ωρίμανση σε δρυ».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.