Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο κόσμος του εκλεκτού οίνου δεν σταματά να γυρίζει στο κτήμα Κυρ-Γιάννη

«Η καινοτοµία χτίζει την παράδοση» είναι το µότο του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη. Πράγµατι, και µέσα στο 2022, το αεικίνητο Κτήµα απέδειξε για άλλη µια φορά ότι δεν µένει στα λόγια.

Κατάφερε να ξεχωρίσει όχι µόνο για τις νέες ιδέες του αλλά κυρίως για τον τρόπο που τις υλοποιεί. Θα έλεγε κανείς πως είναι στο DNA της Κυρ-Γιάννη -και του ίδιου του Στέλλιου Μπουτάρη- όχι να εντοπίζει και να υιοθετεί την τάση αλλά να την αναδηµιουργεί.

Ωδή στον οινοτουρισµό

Το οινοτουριστικό κέντρο στο Κτήµα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας πήρε την τελική του µορφή φέτος. Από τη στιγµή που βλέπεις την πινακίδα που σε καλωσορίζει και ενώ ακόµη διασχίζεις τον δρόµο ανάµεσα στον αµπελώνα, νιώθεις ότι θα ζήσεις κάτι µοναδικό. Είναι γεγονός ότι δεν µιλάµε για ένα ακόµη επισκέψιµο οινοποιείο µε εστιατόριο, πωλητήριο, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις.

Στους εξαιρετικά µελετηµένους χώρους του, τίποτα δεν µοιάζει στηµένο ή δήθεν. Ακόµη και όταν επιλέξεις τον µυσταγωγικό χώρο privé γευσιγνωσίας µε θέα στο κελάρι, και έχεις µπροστά σου σπάνιες κάθετες γευσιγνωσιες µε εµβληµατικές για το ελληνικό κρασί ετικέτες όπως η ∆ιάπορος και η Μπλε Αλεπού ή συλλεκτικές εµφιαλώσεις όπως τα δυσεύρετα Crus της Ράµνιστας, υπάρχει διάχυτη µια αίσθηση οικειότητας. Αυτή είναι η αυθεντικότητα του κόσµου της Κυρ-Γιάννη και των ανθρώπων του Κτήµατος.

Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου έχει αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου. Οι βραβευµένες µαγειρικές της ικανότητες και η γνώση της για το κρασί µετουσιώνονται σε έναν κατάλογο πιάτων ή και ειδικών µενού σε απόλυτη αρµονία µε τις ετικέτες Κυρ-Γιάννη.

Ο καλός καιρός φέρνει επιπλέον δράσεις όπως η γιόγκα, µαθήµατα φωτογραφίας, ποδηλατάδες, πεζοπορίες, πικ-νικ αλλά και θερινό σινεµά. Και µέσα στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας του, το Κτήµα Κυρ-Γιάννη υποδέχτηκε περισσότερους από 10.000 φίλους του κρασιού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Nέες οινικές προτάσεις  

Κάθε φορά κάτι καινούργιο και στα κρασιά του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη. Η µεγάλη παράδοση δίνει αυτοπεποίθηση για ουσιαστική καινοτοµία και πειραµατισµό. Το «ΑΓΚΑΘΩΤΟ», από ένα πολύ µικρό σε έκταση αλλά µεγάλο σε ιστορία αµπελοτεµάχιο στη Γάστρα της Νάουσας, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη. Μόνο 2.400 φιάλες γι’ αυτό το νέο single vineyard ροζέ από νεαρά αµπέλια Ξινόµαυρου, µε ζύµωση και 12µηνη ωρίµανση σε βαρέλια tonneau. Όπως προδίδει το όνοµά του, το «ΑΓΚΑΘΩΤΟ» πάει… κόντρα στην τάση για αέρινα ροζέ, αποτελώντας ένα γαστρονοµικό κρασί µε πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.