Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινοπαραγωγοί προβλέπουν έλλειψη ροζέ Prosecco για το έτος 2021

Παρόλη την επιτυχία που έχει συναντήσει το ροζέ Prosecco, οι παραγωγοί προβλέπουν μείωση της παραγωγής φέτος, λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας σταφυλιού Pinot Noir.

To Pinot Noir αποτελεί την μόνη ερυθρή ποικιλία σταφυλιού που μπορεί να μπει νόμιμα σε χαρμάνι Prosecco για να παράγει την ροζέ έκδοση, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ονομασίας προέλευσης Prosecco DOC.

Η διαθεσιμότητα των σταφυλιών Pinot Noir το 2020 δεν ήταν σημαντική και κανείς δεν περίμενε ότι το συγκεκριμένο στυλ θα γινόταν τόσο μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Υπάρχει ήδη μια τεράστια έλλειψη Pinot Noir για ροζέ Prosecco.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι παραγωγοί που καλλιεργούν αμπελώνες κατά το δεύτερο έτος παραγωγής τους επιτρέπεται να τρυγήσουν μόλις το 50% της πιθανής συνολικής απόδοσης για την ποικιλία αυτή.

Οι αμπελώνες θα γίνουν παραγωγικοί το 2021/2022 και η προθεσμία για φυτεύσεις Pinot Noir που προορίζεται για ροζέ Prosecco ήταν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.

To ροζέ έχει ”πάρει φωτιά” στην αγορά, ενώ στην ονομασία προέλευσης του Prosecco υπάρχει μόνο μια περιορισμένη περιοχή παραγωγής Pinot Noir.

Το 2020, 16.8 εκατομμύρια φιάλες ροζέ Prosecco παρήχθησαν στην ονομασία προέλευσης, που προήλθαν από χαρμάνι του παραδοσιακού σταφυλιού Glera με Pinot Noir.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...