Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα Μαντινεία Cuvée στα καλύτερα της από την Boutari Wineries

Η Boutari Wineries, μία από τις πιο εμβληματικές και ιστορικές οινοπαραγωγικές εταιρείες της Ελλάδας, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το νέο της κρασί, Μαντινεία Cuvée. Αυτό το εκλεκτό κρασί έρχεται να ενισχύσει τη νέα και περίφημη σειρά κρασιών με Ονομασία Προέλευσης, που έχει ως στόχο να αναδείξει και να γιορτάσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας.

Η νέα αυτή οικογένεια κρασιών περιλαμβάνει ήδη τα βραβευμένα κρασιά Νάουσσα (Ξινόμαυρο) και Σαντορίνη (Ασύρτικο). Το Μαντινεία Cuvée, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη, προέρχεται από την ξακουστή οινοπαραγωγική περιοχή της Μαντινείας.

Η Μαντινεία Cuvée είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής επιλογής σταφυλιών από παλαιά κλήματα ηλικίας 50 ετών, που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητο αμπελώνα στη ζώνη της Μαντινείας. Το κρασί αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, προσφέροντας μια εξαιρετική γευστική εμπειρία που θα γοητεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες.

Η Μαντινεία Cuvée ξεχωρίζει για το λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα του, που μοιάζει να αιχμαλωτίζει τις ακτίνες του ήλιου. Στη μύτη, αναδύονται έντονα αρώματα λουλουδιών, όπως ρόδο και αγιόκλημα, συνδυασμένα με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Στο στόμα, η γεύση είναι φρουτώδης, με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση που αναδεικνύει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του Μοσχοφίλερου. Το νέο αυτό κρασί συνδυάζεται άριστα με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αρωματικά και ελαφριά τυριά, καθώς και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά. Αυτοί οι συνδυασμοί δημιουργούν ιδανικές γευστικές αρμονίες που απογειώνουν κάθε γεύμα.

Η Boutari Wineries, με μια παράδοση πολλών δεκαετιών, παραμένει αφοσιωμένη στην ποιότητα και την αυθεντικότητα. Με βαθύ σεβασμό στη γη και τους ανθρώπους της, η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί, προσφέροντας στους λάτρεις του κρασιού μοναδικές γεύσεις που αποτυπώνουν την πλούσια οινοποιητική κληρονομιά της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Φέτος, η οικογένεια της Ανώσκελη γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας του ελαιουργείου της και 20 χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου της, συνεχίζοντας την παράδοση και αγάπη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας «Μικρά Οινοποιεία Μεγάλα Κρασιά». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το...

REPORTS

Σε μια πρώτη κοινή προσπάθεια, οι πέντε κοινοπραξίες της ιταλικής περιοχής της λίμνης Garda ενώθηκαν για να προωθήσουν τις ονομασίες τους και την οινική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία χορήγησης αδειών νέων αδειών φύτευσης αμπέλου για το έτος 2025. Το έντυπο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...