Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με άρωμα Κυκλάδων το τέταρτο Greek Wine Day στη Φλωρεντία που έρχεται το Νοέμβριο

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική χώρα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 45 οινοποιεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ φέτος οι Κυκλάδες έχουν δυναμική παρουσία με 6 οινοποιεία από το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Το Greek Wine Day αποτελεί πλέον θεσμό για την προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφους, οινολόγους και φίλους του οίνου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση του ελληνικού αμπελώνα και η γνωριμία του ιταλικού κοινού με τις γηγενείς ποικιλίες και οινοποιητικές παραδόσεις της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη φετινή συμμετοχή του εστιατορίου Μικρό Καράβι από την Τήνο, το οποίο στηρίζει τη διοργάνωση ως χρυσός χορηγός, εκπροσωπώντας επάξια τη γαστρονομία των Κυκλάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Albani, στη Via Fiume 12Α στη Φλωρεντία, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλειστή γευσιγνωσία για επαγγελματίες και δημοσιογράφους το πρωί, και άνοιγμα για το κοινό από το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Το Greek Wine Day οργανώνεται με την υποστήριξη της σχολής οινοχόων FISAR Firenze και τη συμμετοχή διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Master of Wine Gabriele Gorelli.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γνωμοδότηση αφορά μια συμφωνία για τον καθορισμό ενδεικτικών τιμών για τον οίνο που παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα για βιολογικά κρασιά και για...

REPORTS

To διοικητικό συμβούλιο της Terroirs et Vignerons de Champagne, μιας από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές ομάδες στην περιοχή της Καμπανίας, εξέλεξε τον Éric Potié για...

REPORTS

Οι παραγωγοί του φημισμένου ιταλικού κρασιού Chianti απαιτούν μια νέα στρατηγική εξαγωγών που θα υποστηρίζεται από την ΕΕ και θα στοχεύει σε αγορές όπως...

REPORTS

Η Familia Torres, το καταλανικό οινοποιείο που είναι γνωστό για την αναβίωση γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, διόρισε νέο γενικό διευθυντή τον Fabrice Ducceschi, ο οποίος...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...