Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κορυφαίοι  οινοχόοι μαγεύτηκαν από τον σαμιακό  αμπελώνα

«Ήρθαν για λίγο, μαγεύτηκαν πολύ». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, για την επίσκεψη γνωριμίας με τον σαμιακό αμπελώνα διακεκριμένων οινοχόων από την Ευρώπη.

Διακεκριμένοι οινοχόοι από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν αστέρια Michelin και ανήκουν στη γαστρονομική ελίτ της εστίασης, ήρθαν στη Σάμο για να γνωρίσουν το σαμιακό αμπελώνα και τα μοναδικά, πολυβραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού.

Πρόκειται για sommelier που έχουν διακριθεί σε διεθνείς ή πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμένοι από το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα, το μεράκι και τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών και το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου, με τις πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό.

Με εμφανή τη βαθιά γνώση τους για το κρασί, συμμετείχαν με προσοχή και προσήλωση στις γευσιγνωστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού, ενώ, διθυραμβικά σχόλια έκαναν για τη σειρά των «Φυσικών Οίνων» και τα «Αρχέγονα Εδάφη».

«Στο τέλος της επίσκεψής τους, η άκρως θετική αξιολόγηση για τη Σάμο και τα κρασιά της, δεν κρυβόταν! Το ίδιο και η πρόθεσή τους να «ανοίξουν» νέες πόρτες για το σαμιώτικο κρασί.», αναφέρει ο ΕΟΣ Σάμου.

Η επίσκεψή τους που υποστηρίχθηκε ενεργά από το Συνεταιρισμό της Σάμου, οργανώθηκε με εξαιρετικό τρόπο από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και την Enterprise Greece.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...