Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλοκαιρινές νότες στα κοκτέιλς με επίκεντρο το Samos Vin Doux

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει – φτιάχτηκε για να μαγεύει.

Η βάση του, το εκλεκτό και διεθνώς πολυβραβευμένο Samos Vin Doux, απογειώνει τo cocktail αυτό με την πληθωρική του προσωπικότητα: αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού, πορτοκαλιού και λευκών ανθέων πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο, αφήνοντας μια μακρά, μεθυστική επίγευση.

Το Samos Vin Doux από Μοσχάτο, ένα εκλεκτό vin de liqueur του Συνεταιρισμού της Σάμου συνδυάζεται με Zubrowka Czarna, μια βελούδινη βότκα με φίνα αίσθηση και Sipsmith Gin, που φέρει νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων. Ο φρέσκος βασιλικός (5-6 φύλλα) δεν είναι απλώς μια αρωματική πινελιά – είναι η γέφυρα που ενώνει όλα τα στοιχεία σε μια φινετσάτη έκρηξη δροσιάς.

Το cocktail ολοκληρώνεται με Simple Syrup και φρέσκο χυμό λεμονιού, που εξισορροπούν τη γλυκύτητα του υπέροχα γλυκού μοσχάτου με μια σπινθηροβόλα οξύτητα. Η μέθοδος είναι απλή αλλά ακριβής:  Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε shaker με πάγο, ανακινούμε δυναμικά και διπλοσουρώνουμε σε ένα παγωμένο martini glass. Η διακόσμηση -ένα φύλλο βασιλικού και λίγο κόκκινο πιπέρι- δίνει χρώμα και άρωμα, προδιαθέτοντας για μια εμπειρία με ένταση και διάρκεια!

Πότε να το απολαύσετε;

Καλοκαιρινό σούρουπο στο μπαλκόνι ή τη βεράντα και τη μυρωδιά του πλατύφυλλου βασιλικού να γεμίζει ευωδιές τη πλάση. Το Doux Basil Smash είναι το cocktail που συνοδεύει ιδανικά κάθε χαλαρή κουβεντούλα με μουσική στο βάθος και την καλοκαιρινή μας διάθεση στα καλύτερά της, να αναζητά κάτι εκλεπτυσμένο αλλά αναζωογονητικό. Ένα ποτήρι που μιλάει για το ελληνικό καλοκαίρι,  με κοσμοπολίτικο ταμπεραμέντο.

Το Doux Basil Smash  Cocktail ακροβατεί σε νότες καλοκαιρινής απόλαυσης, με επίκεντρο το πολύτιμο στολίδι της Σάμου, το  Samos Vin Doux.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Νέο παγωτό με γεύση από το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Vin Doux, κυκλοφορεί η σαμιακή εταιρεία Gelateria «Piccolo Posto» Ηλία Γιαννουλόπουλου...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.