Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Familia Torres επενδύει 6 εκατ. σε οινοποιείο για μη αλκοολούχα κρασιά

Σε επένδυση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ σε νέο οινοποιείο αποκλειστικά για παρασκευή μη αλκοολούχων κρασιών προχωρά η Familia Torres μέχρι και το 2026. Το οινοποιείο θα εδρεύει στα κεντρικά της εταιρείας στο Pacs del Penedes στην Καταλονία.

Περίπου το 50% της συνολικής αξίας της συγκεκριμένης επένδυσης θα ξοδευτεί εντός του 2025, καθιστώντας το σημαντικότερο κομμάτι του ετήσιου προϋπολογισμού της εταιρείας. Φυσικά, τα μη αλκοολούχα κρασιά δεν είναι «ξένος» όρος για τη Familia Torres, η οποία ήδη από το 2004 εξερευνά τη συγκεκριμένη κατηγορία, λανσάροντας το πρώτο της κρασί χωρίς αλκοόλ, Natureo White, το 2008. Η εν λόγω ετικέτα είχε παρασκευαστεί με βάση ποικιλίες αμπελιών Muscat Αλεξάνδρειας, και με την πάροδο του χρόνου πλαισιώθηκε από τα Natureo Red (Garnacha και Syrah), Natureo Rose (Cabernet Sauvignon και Syrah), Natureo Chardonnay και Natureo Sparkling (με Muscat Αλεξάνδρειας).

Το 2018, η εταιρεία λάνσαρε μη αλκοολούχες εκδοχές της δημοφιλούς σειράς κρασιών της Sangre de Toro, ήτοι τα Sangre de Toro 0.0 Red, Sangre de Toro 0.0 White και Sangre de Toro 0.0 Rosado.

Η σειρά μη αλκοολούχων κρασιών είναι μέρος της ευρύτερης γκάμας επωνυμιών της Familia Torres, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ισπανικά κρασιά προέλευσης Conca de Barbera, Costers del Segre, Penedes Prioorat, Ribera del Duero, Rioja, Rueda και Rias Baixas, καθώς και οι επωνυμίες brandy και πνευματώδων ποτών της εταιρείας. Μέχρι στιγμής η εταιρεία παρασκεύαζε τα αποαλκοολωμένα κρασιά της στο οινοποιείο Miguel Torres Chile στη Χιλή και στο Marimar Estate στην Καλιφόρνια.

Βάσει δημοσιεύματος του Europapress, η σειρά μη αλκοολούχων οίνων Natureo παραμένει σε περίοπτη θέση στην αγορά ποτών άνευ αλκοόλ, ενώ εντός του 2025 προβλέπεται άνοδος της αξίας της ύψους 20%. Τον Απρίλιο του 2024, οι μη αλκοολούχες ετικέτες των σειρών Natureo και Sangre de Toro της Familia Torres αναγνωρίστηκαν από τον διεθνή διαγωνισμό Mundus Vini Non-Alcoholic, που διεξάγεται από το γερμανικό εκδοτικό οίκο, Meininger Verlag, με εφτά μετάλλια και δύο βραβεύσεις «Best of Show».

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ισπανικά οινοποιεία επεκτείνουν το αποτύπωμα τους στη μη αλκοολούχα κατηγορία, ελέω της αυξανόμενης ζήτησης από τους καταναλωτές, αλλά και της νέας αναγνώρισης από την ΚΑΠ, η οποία εγκρίνει την παραγωγή μερικώς ή και πλήρως αποαλκοολωμένων οίνων. Πέρα από τη Familia Torres, άλλα περίοπτα ονόματα της ισπανικής βιομηχανίας οίνου που στρέφονται στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών περιλαμβάνουν τις Raventos-Codorniu, Matarromera, Juan Gil, Freixenet και Martin Codax.

Πληροφορίες από Decanter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Φέτος, η οικογένεια της Ανώσκελη γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας του ελαιουργείου της και 20 χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου της, συνεχίζοντας την παράδοση και αγάπη...

REPORTS

Σε ποσό πάνω από 6,5 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των εισαγόμενων οίνων στην αγορά των ΗΠΑ σημειώνοντας μικρή αύξηση έναντι του 2023. Ανοδικά...

REPORTS

Η αναγεννητική καλλιέργεια και οι ανθεκτικές στην ξηρασία ποικιλίες αποτελούν το μέλλον του Ισπανικού οίνου, ήταν το μήνυμα της φετινής Εβδομάδας Κρασιού της Βαρκελώνης,...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία χορήγησης αδειών νέων αδειών φύτευσης αμπέλου για το έτος 2025. Το έντυπο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...