Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αγορά βιολογικού κρασιού θα φτάσει σε αξία 30 δις. δολάρια έως το 2030

Η αγορά βιολογικού κρασιού αναμένεται να αυξηθεί από τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2030, με CAGR 10,8% κατά την περίοδο πρόβλεψης 2020 – 2030.

Η βιολογική γεωργία είναι όταν η γεωργία γίνεται χωρίς τη χρήση λιπάσματα για την προετοιμασία του εδάφους, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων στα προϊόντα για την αποφυγή παρασίτων ή οποιουδήποτε τύπου εντομοκτόνων ή μυκητοκτόνων. Το προϊόν είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες, είναι πιο υγιεινό και έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία. Όταν τα σταφύλια παράγονται χωρίς τη χρήση λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων τότε ονομάζονται βιολογικά σταφύλια.

Όταν αυτά τα σταφύλια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιού χωρίς προσθήκη πρόσθετων, ζάχαρης ή συντηρητικών, τότε αυτό το κρασί ονομάζεται βιολογικό κρασί. Τα σταφύλια που ισχυρίζονται ότι παράγονται βιολογικά πρέπει να είναι πιστοποιημένα από αρμόδια αρχή πριν χρησιμοποιηθούν ως εισροή για την παραγωγή βιολογικού κρασιού. Η αγορά βιολογικού κρασιού αναπτύσσεται σημαντικά και συνεισφέρει έσοδα στην παγκόσμια αγορά κρασιού. Πιο υγιές δέρμα, πιο υγιείς καρδιές, μακροζωία μπορούν να επιτευχθούν με την κατανάλωση κρασιού, και αυτά είναι μερικά οφέλη που ισχυρίζονται οι παράγοντες της αγοράς ενώ προωθούν τα εμπορικά σήματα τους.

Τάσεις της αγοράς για βιολογικό κρασί

  • Η ζήτηση για βιολογικό κρασί καθοδηγείται από περιβαλλοντικές ανησυχίες και ανησυχίες για την υγεία, γεγονός που ενισχύει τις πωλήσεις του παγκοσμίως, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Όλο και περισσότερο, οι καταναλωτές επιλέγουν βιολογικά προϊόντα έναντι των συμβατικών κρασιών και ποτών. Αρκετές μικρές επιχειρήσεις και μπουτίκ οινοποιεία έχουν αλλάξει από τη συμβατική στη βιολογική παραγωγή για να προσελκύσουν τον αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών που προσέχουν την υγεία τους.
  • Οι συσκευασίες και τα κουτιά Tetra, δύο τύποι νέων συσκευασιών που παρέχουν στους καταναλωτές ευκολία και μακροχρόνια διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σήμερα. Αντίθετα, τα γυάλινα μπουκάλια κρασιού είναι σημαντικά βαρύτερα από τα πλαστικά δοχεία κρασιού, καθιστώντας δυνατή τη μεταφορά κρασιού με λιγότερα καύσιμα. Δεν υπάρχουν απορρίμματα κρασιού γιατί τα κουτιά είναι ανακυκλώσιμα και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του ανοιχτού κρασιού. Το κρασί σε κουτί προάγει την «οικολογική φιλικότητα» των βιολογικών κρασιών δίνοντας έμφαση στην αυξημένη ποικιλία, την ευκολία και την ελκυστικότητά τους.

Τέλος, η έκθεση Organic Wine Market ρίχνει φως στα χαρακτηριστικά του κλάδου, την πρόοδο και το μέγεθος, τη χώρα και τη γεωγραφική κατανομή, τα μερίδια αγοράς, την κατάτμηση, τις στρατηγικές, τις τάσεις και το ανταγωνιστικό υπόβαθρο της παγκόσμιας βιομηχανίας βιολογικών κρασιών. Η έκθεση της έρευνας σκιαγραφεί επίσης τον οδηγό καθώς και τους ανασταλτικούς παράγοντες που προσθέτουν και παρεμποδίζουν αντίστοιχα την ανάπτυξη της Αγοράς Βιολογικού Οίνου. Επιπλέον, η ερευνητική μελέτη παρέχει επίσης το ιστορικό της αγοράς καθώς και το εκτιμώμενο μέγεθος της αγοράς με βάση τη γεωγραφική ανάλυση.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη μίσθωση κτημάτων του Τσάνταλη προκειμένου να διατηρηθούν «ζωντανές» οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Sterner Stenhus Ελληνικά Οινοποιεία των αδελφών...

REPORTS

Ένας αμπελουργός μπορεί να υποδείξει το δικό του οινοποιείο ακόμα κι αν το πάτημα γίνεται στις εγκαταστάσεις άλλου αμπελουργού, λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφορικά...

REPORTS

Το Ian's Lounge Bar του Regency Casino Thessaloniki διοργανώνει υπό την επιμέλεια του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου μία μοναδική γευσιγνωσία οίνου για τους λάτρεις...

REPORTS

Στην καταστροφή ενός μεγάλου αριθμού ήδη εκτυπωμένων ετικετών οίνου θα μπορούσαν να οδηγήσουν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές «της τελευταίας στιγμής», σχετικά με την επισήμανση...