Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διπλή διάκριση για την Οινοποιία Μαλαματίνα στα βραβεία DWWA

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές διακρίσεις στον κορυφαίο διαγωνισμό οίνου Decanter World Wine Awards 2025 (DWWA).

Συγκεκριμένα, οι δύο ετικέτες της premium σειράς «Τέσσερις Άγγελοι» – ο Λευκός Ξηρός και ο Ροζέ Ξηρός – απέσπασαν χάλκινο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας με διεθνή απήχηση και σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το brand, με επίκεντρο τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση και την εξαγωγική δυναμική.

«Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας της ομάδας μας στην Οινοποιία Μαλαματίνα και της δέσμευσής μας να παράγουμε κρασιά που μπορούν να σταθούν επάξια στα ράφια και τα τραπέζια των πιο απαιτητικών αγορών του κόσμου. Συνεχίζουμε με συνέπεια και όραμα να ενισχύουμε την παρουσία μας διεθνώς και να τοποθετούμε την ελληνική οινοποιία στη θέση που της αξίζει», δήλωσε ο Νικόλαος Κεράνης, CEO της Οινοποιίας Μαλαματίνα.

Με την αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης στον κλάδο, τα DWWA καθορίζουν τις παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις και επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές κρασιού. Συνολικά, συμμετείχαν πάνω από 18.000 δείγματα οίνων από 57 χώρες, ενώ η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από 248 κριτές παγκόσμιας κλάσης – ανάμεσά τους 72 Masters of Wine και 22 Master Sommeliers – ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία του διαγωνισμού. Η σχολαστική διαδικασία, με αυστηρά πρωτόκολλα, τυφλές γευσιγνωσίες και απόλυτη διαφάνεια, καθιστά τον θεσμό συνώνυμο της ανώτατης οινικής τεχνογνωσίας.

Οι δύο βραβευμένες ετικέτες της σειράς:

  • Τέσσερις Άγγελοι Λευκός Ξηρός (Chardonnay – Μαλαγουζιά): Χάλκινο μετάλλιο με 86 βαθμούς. Ένα κομψό κρασί που συνδυάζει πράσινο μήλο, αχλάδι, γιασεμί και νότες εσπεριδοειδών, προσφέροντας μια χρυσαφένια απόλαυση στο ποτήρι.
  • Τέσσερις Άγγελοι Ροζέ Ξηρός (Grenache Rouge): Χάλκινο μετάλλιο με 88 βαθμούς. Ένα σαγηνευτικό ροζέ με φράουλα, κεράσι, κόκκινο ροδάκινο και κόκκινο μούρο, που ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και την εκλεπτυσμένη αρωματική του ένταση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τιμώντας μια πορεία που συνδέει την ελληνική...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια τροποποιείται διάταξη που αφορά επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία με...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Στο ύψος των 1.705.581 hl καταγράφηκαν με 31/7/2025 τα αποθέματα οίνων και γλευκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που απέστειλε στην Commission το τμήμα Αμπέλου...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...