Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τον Αστεροειδή 2303 που ανακάλυψε ο Paul Wild πήρε το όνομα της, η Ρετσίνα του Κτήματος Νικολάου

Σαββατιανό και Ροδίτης σε ποσοστό 50% – 50% συνθέτουν τη Ρετσίνα 2303 του Κτήµατος Νικολάου µε έδρα τη Νεµέα. Ένα κρασί που ξεχωρίζει για τον ανάλαφρο και φρουτώδη χαρακτήρα του ενώ η φρεσκάδα συνδυάζεται µε νότες µέντας, θυµαριού και µαστίχας.

Τα σταφύλια της πρώτης ύλης προέρχονται  από τους ιδιόκτητους αµπελώνες 5 στρεµµάτων της οικογένειας Νικολάου, τα οποία είναι αποκλειστικά  βιολογικής γεωργίας, στην περιοχή Ντουραµάνη µε ηλικία αµπελιών τα 10 έτη. Το επιλεγµένο αµπελοτεµάχιο έχει υπέδαφος ασβεστολιθικό και προσανατολισµό νότιο µε απόδοση περί τα 750 κιλά ανά στρέµµα.

Τα σταφύλια που προορίζονται γι’ αυτό το κρασί συλλέγονται µε το χέρι όταν έχουν φτάσει στο επιθυµητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίµανσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails

Στη συνέχεια ψύχονται στους 4ΟC και πραγµατοποιείται κρυοεκχύλιση στους 8ΟC για 12 ώρες. Χρησιµοποιώντας µόνο τον πρόρωγο, λαµβάνει χώρα η αλκοολική ζύµωση σε ανοξείδωτες δεξαµενές ελεγχόµενης θερµοκρασίας στους 17Ο C για την ανάδειξη όλου του αρωµατικού χαρακτήρα της ποικιλίας  προσθέτοντας ακατέργαστο  ρετσίνι  από πεύκα.

Η ωρίµανση του κρασιού γίνεται για τρεις µήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια δεύτερης χρήσης.

Η βιολογική (DIO organic certified) και Vegan (Letrina vegan certified)  Ρετσίνα 2303 Νικολάου σερβίρεται στους 10οC συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα της µεσογειακής κουζίνας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ενασχόληση µε την καλλιέργεια αµπελιών στις παρυφές του βουνού Βέσεζα, στη θέση «Ντουραµάνη» Νεµέας, ξεκίνησε το 1936 από τον ∆ηµήτρη Νικολάου.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...