Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Wine School of Philadelphia εκπαιδεύει την επόμενη γενιά επαγγελματιών κρασιού

Ο κλάδος του κρασιού αλλάζει… Οι μεγαλύτερες γενιές πίνουν λιγότερο κρασί, οι νεότεροι καταναλωτές το προσεγγίζουν διαφορετικά και η παραδοσιακή εκπαίδευση στον τομέα του κρασιού δεν συμβαδίζει. Σε αυτό το σημείο έρχεται το Wine School of Philadelphia.

Για πάνω από 20 χρόνια, αυτό το ανεξάρτητο ίδρυμα εκπαιδεύει αθόρυβα το επόμενο κύμα σομελιέ, οινοποιών και επαγγελματιών ποτών. Έχει διαμορφώσει την οινική σκηνή της Φιλαδέλφειας από μέσα προς τα έξω, στέλνοντας τους αποφοίτους του σε κορυφαία εστιατόρια, καταστήματα λιανικής πώλησης και οινοποιεία σε ολόκληρη τη χώρα. Και τώρα, καθώς ο κλάδος εξελίσσεται, η σχολή κάνει αυτό που πάντα έκανε καλύτερα… να προσαρμόζεται.

Η αλλαγή στην εκπαίδευση στον τομέα του κρασιού

Αυτό που λειτουργούσε πριν από είκοσι χρόνια δεν λειτουργεί τώρα. Οι σημερινοί επαγγελματίες του κρασιού δεν αναζητούν μια φανταχτερή πιστοποίηση για να την κρεμάσουν στον τοίχο χρειάζονται δεξιότητες που μεταφράζονται άμεσα σε μια θέση εργασίας. Θέλουν να ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα κρασιού, πώς να πουλήσουν φιάλες υψηλής ποιότητας χωρίς να ακούγονται σαν εγχειρίδιο και πώς να κατανοήσουν το κρασί πέρα από την απομνημόνευση γεγονότων.

«Ο κλάδος αλλάζει», σημειώνει ο Keith Wallace, ιδρυτής του Wine School of Philadelphia. «Οι νέοι επαγγελματίες του κρασιού δεν αναζητούν απλώς ένα πιστοποιητικό. Θέλουν πραγματικές, εφαρμόσιμες δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη στιγμή που θα μπουν σε ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα λιανικής πώλησης. Αυτό είναι που διδάσκουμε».

Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Οίνου ήταν πάντα πρακτικό, βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες. Αλλά τώρα, με το 60ό εξάμηνο να πλησιάζει, προχωράει ακόμη περισσότερο.

Μια πιο έξυπνη προσέγγιση στο κρασί

Λιγότερα τεχνάσματα, περισσότερη ουσία, χωρίς  επιτηδευμένες ανοησίες. Απλά πραγματική γνώση στο κομμάτι του οίνου, που έχει σημασία στον τομέα.

Εκπαίδευση με γνώμονα τη βιομηχανία. Το πρόγραμμα εξελίσσεται παράλληλα με τις τάσεις του εστιατορίου, του λιανικού εμπορίου και της οινοποιίας, κρατώντας τους μαθητές μπροστά από την καμπύλη.

Ένα βλέμμα προς τη βιωσιμότητα. Πολύ πριν είναι μοντέρνο, το σχολείο διέθετε βιοδυναμικά, οικογενειακά κρασιά και κρασιά με επίκεντρο την κοινότητα. Τώρα, μετά από δύο δεκαετίες, η 20χρονη κάβα του είναι μια χρονοκάψουλα μερικών από τα καλύτερα βιώσιμα κρασιά στον κόσμο.

Και αυτό δεν είναι καινούργιο. Το Wine School είναι μπροστά σε αυτές τις τάσεις από το 2001.

Το Μέλλον της Οινικής Εκπαίδευσης

Καθώς ο κλάδος αλλάζει, ένα πράγμα είναι σαφές: Το Wine School of Philadelphia δεν ακολουθεί απλά τις τάσεις, τις καθορίζει.

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές για το Πρόγραμμα Core Sommelier Spring 2025, μαζί με νέα εξειδικευμένα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες εστιατορίων, σοβαρούς συλλέκτες και επίδοξους οινοποιούς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το πρόγραμμα Natura Nostra λειτουργεί σαν ένας αργός παλμός ζωής μέσα στους ιστορικούς αμπελώνες της Καμπανίας, επαναφέροντας τη βιοποικιλότητα μέσα από φυτεύσεις και συλλογική...

REPORTS

Η Wine Paris 2026 θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 6.000 εκθέτες από 60 χώρες,...

REPORTS

Η γεωργία της Καλιφόρνια βρίσκεται σε ένα διαρκές μεταβατικό στάδιο, πιεζόμενη από την κλιματική αστάθεια, την αυξανόμενη έλλειψη υδατικών πόρων και ένα ολοένα πιο...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...