Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Wine School of Philadelphia εκπαιδεύει την επόμενη γενιά επαγγελματιών κρασιού

Ο κλάδος του κρασιού αλλάζει… Οι μεγαλύτερες γενιές πίνουν λιγότερο κρασί, οι νεότεροι καταναλωτές το προσεγγίζουν διαφορετικά και η παραδοσιακή εκπαίδευση στον τομέα του κρασιού δεν συμβαδίζει. Σε αυτό το σημείο έρχεται το Wine School of Philadelphia.

Για πάνω από 20 χρόνια, αυτό το ανεξάρτητο ίδρυμα εκπαιδεύει αθόρυβα το επόμενο κύμα σομελιέ, οινοποιών και επαγγελματιών ποτών. Έχει διαμορφώσει την οινική σκηνή της Φιλαδέλφειας από μέσα προς τα έξω, στέλνοντας τους αποφοίτους του σε κορυφαία εστιατόρια, καταστήματα λιανικής πώλησης και οινοποιεία σε ολόκληρη τη χώρα. Και τώρα, καθώς ο κλάδος εξελίσσεται, η σχολή κάνει αυτό που πάντα έκανε καλύτερα… να προσαρμόζεται.

Η αλλαγή στην εκπαίδευση στον τομέα του κρασιού

Αυτό που λειτουργούσε πριν από είκοσι χρόνια δεν λειτουργεί τώρα. Οι σημερινοί επαγγελματίες του κρασιού δεν αναζητούν μια φανταχτερή πιστοποίηση για να την κρεμάσουν στον τοίχο χρειάζονται δεξιότητες που μεταφράζονται άμεσα σε μια θέση εργασίας. Θέλουν να ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα κρασιού, πώς να πουλήσουν φιάλες υψηλής ποιότητας χωρίς να ακούγονται σαν εγχειρίδιο και πώς να κατανοήσουν το κρασί πέρα από την απομνημόνευση γεγονότων.

«Ο κλάδος αλλάζει», σημειώνει ο Keith Wallace, ιδρυτής του Wine School of Philadelphia. «Οι νέοι επαγγελματίες του κρασιού δεν αναζητούν απλώς ένα πιστοποιητικό. Θέλουν πραγματικές, εφαρμόσιμες δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη στιγμή που θα μπουν σε ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα λιανικής πώλησης. Αυτό είναι που διδάσκουμε».

Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Οίνου ήταν πάντα πρακτικό, βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες. Αλλά τώρα, με το 60ό εξάμηνο να πλησιάζει, προχωράει ακόμη περισσότερο.

Μια πιο έξυπνη προσέγγιση στο κρασί

Λιγότερα τεχνάσματα, περισσότερη ουσία, χωρίς  επιτηδευμένες ανοησίες. Απλά πραγματική γνώση στο κομμάτι του οίνου, που έχει σημασία στον τομέα.

Εκπαίδευση με γνώμονα τη βιομηχανία. Το πρόγραμμα εξελίσσεται παράλληλα με τις τάσεις του εστιατορίου, του λιανικού εμπορίου και της οινοποιίας, κρατώντας τους μαθητές μπροστά από την καμπύλη.

Ένα βλέμμα προς τη βιωσιμότητα. Πολύ πριν είναι μοντέρνο, το σχολείο διέθετε βιοδυναμικά, οικογενειακά κρασιά και κρασιά με επίκεντρο την κοινότητα. Τώρα, μετά από δύο δεκαετίες, η 20χρονη κάβα του είναι μια χρονοκάψουλα μερικών από τα καλύτερα βιώσιμα κρασιά στον κόσμο.

Και αυτό δεν είναι καινούργιο. Το Wine School είναι μπροστά σε αυτές τις τάσεις από το 2001.

Το Μέλλον της Οινικής Εκπαίδευσης

Καθώς ο κλάδος αλλάζει, ένα πράγμα είναι σαφές: Το Wine School of Philadelphia δεν ακολουθεί απλά τις τάσεις, τις καθορίζει.

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές για το Πρόγραμμα Core Sommelier Spring 2025, μαζί με νέα εξειδικευμένα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες εστιατορίων, σοβαρούς συλλέκτες και επίδοξους οινοποιούς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού μειώθηκε το 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ η κατανάλωση κρασιού στην κορυφαία οινοπαραγωγό χώρα έφτασε...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αισιόδοξη είναι η εικόνα της παραγωγής στους αµπελώνες σε όλη τη χώρα, καθώς, όπως παρατηρούµε από τους επιτόπιους ελέγχους στα αµπέλια, η παραγωγή είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...