Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στήνει ομάδα παράγωγων για την στήριξη του νέου οινοποιείου «Φίλος» το Κτήμα Άλφα

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης και Μάκης Μαυρίδης, ιδρυτές του Κτήµατος Άλφα.

Όπως λέει η Αγγελική Ιατρίδου, οινολόγος και κόρη του Άγγελου Ιατρίδη και εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς του Κτήµατος, το νέο οινοποιείο θα φέρει την ονοµασία «Φίλος» και σε αυτό θα οινοποιούνται οι λευκές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ θα αποτελέσει µία αυτόνοµη οντότητα σε σχέση µε την υφιστάµενη δραστηριότητα του Κτήµατος Άλφα. Στόχος της συγκεκριµένης πρωτοβουλίας είναι να στηριχθεί η τοπική παραγωγή και να δοθεί κίνητρο σε παραγωγούς να συµµετάσχουν στην οµάδα µε εταιρικά µερίδια, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγή τους και µε νέες φυτεύσεις. To νέο οινοποιείο θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση µε το Κτήµα Άλφα, σε υψόµετρο περίπου 600 µέτρων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πραγματοποιήθηκε στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, ο 24ος διαγωνισμός Thessaloniki Wine and Spirits Trophy οποίος διοργανώνεται από την «Ένωση Οινοπαραγωγών...

REPORTS

Στη δημιουργία ομάδας παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Στην ίδρυση νέας μονάδας γλυκών οίνων στο Αμύνταιο Φλώρινας, με τον εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης να ανέρχεται στα 7.480.000 ευρώ, προχωρά το Κτήμα...

REPORTS

Με φρέσκιες και γήινες μυρωδιές, το Sauvignon Blanc διακρίνεται ανάμεσα στις λευκές ποικιλίες κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με προέλευση από την κοιλάδα του Λίγηρα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.