Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πιο αργά θα τρυγηθούν τα αμπέλια τις Βουργουνδίας λόγω των παγετών

Αν και το BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) παραδέχτηκε ότι οι δύο παγετοί στις αρχές Απριλίου μετά από έναν ήπιο, ξηρό χειμώνα «είχαν φοβηθεί όλοι για το χειρότερο», είπε ότι ο αντίκτυπος είχε περιοριστεί σε ορισμένεςς περιοχές στο βόρειο τμήμα της Βουργουνδίας.

Οι καλλιεργητές σε περιοχές που προστατεύονται από τον παγετό ανακουφίστηκαν πάρα πολύ καθώς ο παγετός στις 3 και 11 Απριλίου ήρθε αφού ο κύκλος ανάπτυξης είχε ήδη ξεκινήσει λόγω μιας ήπιας άνοιξης και οι βλαστοί είχαν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στα αμπέλια. Ωστόσο, η έκπτυξη οφθαλμών σε άλλα σημεία «επιβραδύνθηκε ελαφρά» σε αμπέλια που επλήγησαν από παγετό, με το BIVB να επισημαίνει ότι τα αμπέλια βρίσκονταν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης σε όλη την περιοχή, ανάλογα με την τοποθεσία και την ποικιλία τους.

Επιβεβαίωσε ότι η εκτιμώμενη ημερομηνία τρύγου στα μέσα του προϋπολογισμού είναι ελαφρώς μεταγενέστερη από ό,τι το 2021, αν και παραμένει εντός του μέσου όρου των τελευταίων 28 ετών.

Σημείωσε ότι η ζέστη στις αρχές Μαΐου, μαζί με τις βροχοπτώσεις είχαν επιταχύνει τον ρυθμό της σεζόν, με την ανθοφορία να ξεκινά ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε ορισμένες από τις πρώτες ποικιλίες και τομείς.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, η BIVB προειδοποίησε για προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, λόγω της σταθερής ζήτησης σε συνδυασμό με τις μειωμένες αποδόσεις το 2021, γεγονός που σήμαινε ότι οι μετοχές ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε εκστρατειών. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η αύξηση των παγετών την άνοιξη αυξάνει την οικονομική πίεση στους καλλιεργητές και στενεύει τα περιθώρια κέρδους τους.

Σε μια συνέντευξη με την επιχείρηση ποτών τον περασμένο μήνα, ο Frédéric Drouhin, πρόεδρος του καλλιεργητή και διαπραγματευτή της Βουργουνδίας Maison Joseph Drouhin, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την τιμολόγηση των κρασιών από αυτή τη σημαντική γαλλική αμπελοοινική περιοχή λόγω του διογκωμένου κόστους παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του μετριασμού της αυξανόμενης πρόβλημα των παγετών της άνοιξης

Πηγή: DrinksBusiness.com

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...