Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι πωλήσεις κρασιού σε Αγγλία και Ουαλία εκτινάσσονται στα ύψη

Οι Άγγλοι και Ουαλοί παραγωγοί κρασιού απολάμβαναν αύξηση πωλήσεων 31% το 2021, αφού αύξησαν την εστίασή τους στο αυξανόμενο δίκτυο απευθείας προς τους καταναλωτές.

A woman's hand reaches out to select a bottle of red wine from the shelf of a wine shop

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η τελευταία έρευνα από τον εμπορικό οργανισμό WineGB δείχνει ότι οι πωλήσεις αγγλικών και ουαλικών κρασιών έχουν πλέον αυξηθεί κατά 69% μεταξύ 2019 και 2021.

Η πρωταγωνίστρια είναι ο τομέας απευθείας προς τους καταναλωτές, ο οποίος σημειώνει άνοδο κατά 265% σε διάστημα δύο ετών. Τώρα αντιπροσωπεύει το 57% του συνόλου των πωλήσεων, από μόλις 36% το 2019.

Αυτό σημαίνει ότι οι Άγγλοι και οι Ουαλοί παραγωγοί κρασιού αποκόπτουν ολοένα και περισσότερο τους μεσάζοντες σούπερ μάρκετ, εξειδικευμένους εμπόρους, μπαρ και εστιατόρια και πωλούν απευθείας στους θιασώτες τους, είτε μέσω των ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου τους είτε μέσω των λειτουργιών της πόρτας του κελαριού τους.

Οι περιηγήσεις σε οινοποιεία και οι γευσιγνωσίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, γεγονός που συμβάλλει στην προώθηση του τουρισμού σε οινοπαραγωγικές περιοχές σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Υπάρχουν τώρα 3.758 εκτάρια αμπέλου στην Αγγλία και την Ουαλία, με 879 αμπελώνες και 197 οινοποιεία 195 στην Αγγλία και δύο στην Ουαλία.

Ενώ, τώρα απασχολούν και περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους. Τα εκτάρια αυξήθηκαν κατά 70% τα τελευταία πέντε χρόνια και τετραπλασιάστηκαν σε μέγεθος από το 2000, με κατά μέσο όρο 1,6 εκατομμύρια νέα αμπέλια να φυτεύονται σε ετήσια βάση για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για βρετανικά κρασιά.

Οι παραγωγοί επικεντρώνουν σταδιακά την εστίασή τους στη βιωσιμότητα. Εβδομήντα επτά από τους αμπελώνες της χώρας έχουν πλέον ενταχθεί στο πρόγραμμα Sustainable Wines of Great Britain (SWGB).

Ωστόσο, είναι οι μεγαλύτεροι καλλιεργητές, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 55% της συνολικής έκτασης με αμπέλια.

Αυτοί οι παραγωγοί μπορούν να προσθέσουν την πιστοποίηση SWGB στα κρασιά τους, δείχνοντας στους καταναλωτές ότι έχουν παραχθεί με βιώσιμο τρόπο. Υπάρχουν ήδη 35 κρασιά στην αγορά που φέρουν τη διαπίστευση SWGB.

Εν τω μεταξύ, η WineGB εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των υφιστάμενων συστημάτων ΠΟΠ και ΠΓΕ που χρησιμοποιούνται για την ταξινόμηση των οίνων που παράγονται στην Αγγλία και την Ουαλία.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα προγράμματα είναι κατάλληλα για μια σύγχρονη, ποιοτική και καινοτόμο παραγωγή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WineGB, Simon Thorpe MW. «Πρέπει να έχουμε ένα σύστημα που να προστατεύει και να ενημερώνει τον καταναλωτή, ενώ παράλληλα προσθέτει αξία στους παραγωγούς.

«Συνεχίζουμε επίσης την προσπάθειά μας για τη βιωσιμότητα, τον οινοτουρισμό, τις εξαγωγές, την αριστεία των προϊόντων και την ηγετική θέση στον κλάδο. Οι τελευταίοι 12 μήνες παρήγαγαν έναν ισχυρότερο και πιο κατάλληλο τομέα παραγωγής κρασιού, έναν τομέα που βρίσκεται σε πιο εύρωστο μέρος για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που ζούμε».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...