Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών, έρχεται την Δευτέρα 8 Μαΐου

H Wine Plus ετοιμάζει τη 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Το ροζέ κρασί, ξεπερνώντας το επίπεδο της ‘ροζέ μόδας’, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη σημερινή κοινωνία. Κι αυτό γιατί ανταποκρίνεται τέλεια στο νέο στυλ ζωής που ζητά γρήγορα γεύματα, γευστικές ανακαλύψεις και άμεση ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, το ροζέ κρασί, προτείνοντας μια διαφορετική όψη του κρασιού, πιο προσιτή, απαλλαγμένη από τη βαρύτητα των παραδοσιακών κωδικών, είναι το κρασί της ελευθερίας!

Η Wine Plus, ανταποκρινόμενη στη συνεχή διάθεση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών να παρακολουθούν  και να συμμετέχουν στις εξελίξεις στον κόσμο των ροζέ κρασιών, διοργανώνει για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ως παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, τη μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Βόρεια Ελλάδα. 

Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki είναι μια σύγχρονου προφίλ εκδήλωση, με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

Είναι εκδήλωση ελευθέρου τύπου γευστικής δοκιμής.

Οργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών. Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο μέσα στην αίθουσα, ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση και ο επισκέπτης σερβίρεται μόνος του όσα και όποια κρασιά θέλει να δοκιμάσει. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του, ενώ η έμπειρη ομάδα συνεργατών της Wine Plus είναι πανέτοιμη να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. Οι επισκέπτες έχουν την άνεση να δοκιμάσουν το κάθε κρασί με την ησυχία τους και να κρατήσουν σημειώσεις στο εύχρηστο Wine Plus wine notebook.

○ Συμμετέχουν περισσότερα από 100 ροζέ κρασιά!

Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο 100+ ροζέ κρασιά της σοδειάς του 2022, αλλά και ορισμένα προηγούμενων εσοδειών. Κρασιά εκπρόσωποι των κυριότερων ελληνικών ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων, ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες αλλά και ορισμένες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα. Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι. 

○ Πλαισιώνεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Το Wine Plus wine school προτείνει 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών.

Στο ‘Θέατρο Γεύσης’ θα σερβιριστούν εδέσματα που αναδεικνύουν την αρμονία ροζέ κρασιών & εδεσμάτων.

Στο τέλος κάθε ζώνης λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση φιαλών ροζέ magnum.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης 

ημερομηνία: Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

τόπος: ξενοδοχείο Makedonia Palace

ώρες λειτουργίας:
•    14:00 – 16:30
•    17:00 – 19:30
•    20:00 – 22:30

Αναλυτικές πληροφορίες, πώληση εισιτηρίων ή προεγγραφή στο 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.