Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Marchesi Frescobaldi βάζει στο οινικό χαρτοφυλάκιο της το Montepulciano

Η Marchesi Frescobaldi επέστρεψε στο Montepulciano, μία από τις πρώτες ζώνες DOCG* της Ιταλίας, με την προσθήκη του κτήματος Tenuta Calimaia στο χαρτοφυλάκιο της.

Eπιμέλεια: Μαρία Γιουρουκέλη

Η οικογενειακή ιταλική εταιρεία κρασιού Marchesi Frescobaldi είναι υπεύθυνη για εννέα κτήματα που διανέμονται στις πιο γνωστές αμπελουργικές περιοχές, η πιο πρόσφατη από τις οποίες, η Tenuta Calimaia, σηματοδοτεί την επιστροφή στο Montepulciano και στο Vino Nobile.

«Θέλαμε να επιστρέψουμε στο Montepulciano και στο Vino Nobile, ένα από τα πρώτα DOCG της Ιταλίας», είπε ο Lamberto Frescobaldi, πρόεδρος της Marchesi Frescobaldi κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου στο DaV Milano. «Από όποια κατεύθυνση κι αν προσεγγίσει κανείς το Montepulciano, η ομορφιά του είναι κυριολεκτικά εκπληκτική. Η οικογένειά μου και εγώ έχουμε επισκεφτεί συχνά τα όμορφα μέρη του, από το Duomo μέχρι την Piazza Grande, το San Biagio και το Sant’Agostino, και απολαύσαμε τα υπέροχα κρασιά του. Εδώ, το 1390, ο πρόγονός μας Lionardo di Niccolò Frescobaldi υπηρέτησε ως δήμαρχος, και σήμερα επιθυμούμε να ανανεώσουμε τη δέσμευση της οικογένειάς μας σε μια παγκοσμίου φήμης αμπελουργική και πολιτιστική περιοχή με τόσο ιστορικά βαθιές και ζωντανές ρίζες. Έτσι η έναρξη της νέας περιπέτειας, είμαστε σίγουροι θα φέρει την οικογένειά μας μεγάλη ικανοποίηση».

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο απόκτημα της Marchesi Frescobaldi διαθέτει περίπου 70 εκτάρια αμπελώνα, κατά κύριο λόγο φυτεμένο με Sangiovese, τοπικά γνωστό ως Prugnolo Gentile αλλά και άλλες ποικιλίες σταφυλιών, συμπεριλαμβανομένων των Syrah και Merlot. Οι αμπελώνες, με υψόμετρο 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, περιβάλλουν το κελάρι του κτήματος, παρέχοντας ποικίλες εκθέσεις.

Το κτήμα πήρε το όνομά του από την Arte di Calimàla, την κλωστοϋφαντουργική συντεχνία που ήταν μια από τις πιο ισχυρές και κερδοφόρες κοινωνίες που κυβέρνησαν την Αναγεννησιακή Φλωρεντία.

*Αντίστοιχα επίπεδα ποιότητας με το ελληνικό ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.