Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To παραδοσιακό Domaine Faiveley επυνδύει στα Pinot Noir της Καλιφόρνια

Μετά από 18 μήνες διαπραγματεύσεων η Faiveley αποκτά μετοχές του Williams Selyem.

Ένα άτυπο «εμπάργκο» της Βουργουνδίας προς στα καλιφορνέζινα Pinot Noir έσπασε ο Erwan Faiveley, της έβδομης γενιάς του Domaine Faively, ενός από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία της διάσημης περιοχής. Μετά από ενάμισι χρόνο συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες του πετυχημένου οινοποιείου Williams Selyem κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών του, John και Kathe Dyson και να αγοράσει μετοχές του οινοποιείου. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί- αν όλα πάνε καλά- σε τρία χρόνια.

«Εδώ και χρόνια, έχουμε απορρίψει πολλές προσφορές από επενδυτές που δεν μοιράστηκαν το μακροπρόθεσμο όραμά μας», ανέφερε ο John Dyson. “Με την οικογένεια Faiveley, ιδίως τον Erwan, πιστεύουμε ότι βρήκαμε τον σωστό συνεργάτη με μακροχρόνια, πολύτιμη εμπειρία, ο οποίος μοιράζεται το όραμά μας για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας»

Από τη μεριά του ο Erwan Faiveley ανέφερε ότι ενώ  μέχρι πρότινος προτιμούσε τα Pinot Noir του Oregon, γοητεύτηκε από τα γεμάτη, πληθωρική εκδοχή της ποικιλίας που παράγει το  Williams Selyem στην κοιλάδα της Σονόμα. Παράλληλα η οικογένεια Faiveley  επιθυμούσε να αποκτήσει ένα οινοποιείο στην Καλιφόρνια για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Οι λειτουργίες και το προσωπικό του οινοποιείου θα παραμείνουν όπως έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια όπου και θα εξεταστεί η ολοκλήρωση της εξαγοράς. Η τιμή και το μερίδιο ιδιοκτησίας της συμφωνίας δεν κοινοποιήθηκαν.

Πηγή: Wine Searcher

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.