Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To εγχώριο αρχαιοελληνικό brand συνεχίζει εξελισσόμενο την οινική παράδοση

Το αρχαιοελληνικό κρασί που αποτελεί αναµφίβολα το πιο ισχυρό εγχώριο οινικό brand, αποκτά πλέον µια νέα δυναµική στα χέρια των σύγχρονων και ανήσυχων Ελλήνων οινοποιών, που εστιάζουν στην καινοτοµία, την ποιότητα και τη µοναδικότητα

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ρετσίνες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έρχονται για να ικανοποιήσουν τους λάτρεις και μη του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος, από ποικιλία παραγωγών και οινοποιήσεων.

Συνεχίζοντας την παράδοση, εξελίσσοντας τα αρώματα και αλλάζοντας ακόμη και τον τύπο του σταφυλιού τόσο ποικιλιακά όσο και χρωματικά, εγχώριες ρετσίνες εμφανίζονται πάντα με το κλασσικό άρωμα πεύκου.

                                                1)ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ NOBILIS- ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Εκλεκτός Ροδίτης από ξηρικούς αµπελώνες της ηµιορεινής Κορινθίας σε µια σύγχρονη οινοποίηση δίνει µια µοντέρνα εκδοχή ρετσίνας µε χρώµα λευκοκίτρινο και πράσινες ανταύγειες. Γεύση δροσερή που ισορροπεί θαυµαστά ανάµεσα στο σταφύλι και το πεύκο, ενώ λεµόνι και αίσθηση µαστίχας συνυπάρχουν ισότιµα χωρίς τάσεις επικυριαρχίας. 12,0% vol

2) PINE FOREST- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑ

Αρώµατα πεύκου και πυρηνόκαρπων φρούτων κυριαρχούν στη µύτη, ενώ λίγο πιο πίσω διακρίνονται ίχνη λεβάντας και µαστίχας. Στόµα γεµάτο µε διακριτική οξύτητα και αρωµατική επίγευση για τη new age ρετσίνα από 100% Ασύρτικο που καλλιεργείται στους αµπελώνες του Οινοποιείου Γκίκα στη Βοιωτία. 13,0% vol.

3)RETSINA AMPHORE NATURE- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

Μία από τις ελάχιστες Ρετσίνες σε αµφορέα, που δηµιουργούν νέα δεδοµένα γι’ αυτό το στυλ κρασιού. Ροδίτης ξηρικός σε κύπελλο βιολογικής καλλιέργειας, φυσική οινοποίηση σε αµφορείς και ελάχιστο ρετσίνι από πεύκα που περιβάλλουν τα αµπέλια. Λεµόνια, γιασεµί και βότανα στη µύτη µε χάιδεµα από µυρωδιά πευκοβελόνας. Πολύπλοκο στο στόµα µε µεγάλη επίγευση. 11,5% vol.

 

 

4)ΚΕCHRIS ROZA- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗ


Βαθύ ροζέ χρώµα µε ιώδεις ανταύγειες. Τα αρώµατα φρέσκιας άγριας φράουλας, ισορροπούν µε
τις δροσερές νότες του ρετσινιού, που αλλάζουν ανάµεσα στη µαστίχα και τα βότανα, και ενώνονται
επάνω σε ένα καπνιστό φόντο από το βαρέλι. Η χαρακτηριστική οξύτητα του Ξινόµαυρου προσδίδει
στο κρασί φρεσκάδα και ισορροπεί µε την αρωµατική ένταση του κρασιού πριν καταλήξει σε ένα παρατεταµένο πικάντικο τελείωµα. 13,0 vol.

 

5) ΡΕΤΣΙΝΑ- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Από κλήµατα Σαββατιανού της Αττικής γης άνω των 50 ετών µια ιδιαίτερη εκδοχή ρετσίνας. Κίτρινο απαλό χρώµα κι αρώµατα φρέσκων κίτρινων φρούτων και βοτάνων, όµορφα δεµένων µε το ρετσίνι. Στόµα ελαφρύ, δροσερό και µε αρκετά καλή οξύτητα. 12,5% vol.


6)RETSINA- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥ

Ξανθοπράσινο χρώµα για τη single vineyard Ρετσίνα από 100% Σαββατιανό του αµπελώνα της Αττικής. Άφθονα αρώµατα µε φινέτσα και γεύση δροσερή µε την οξύτητα να προσφέρει σπιρτάδα και γευστικό πλούτο. 13,0% vol.

 


7) BOTANIC BRUT- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΛΟΥ

Αφρώδης οίνος από πρώιµο τρύγο της ποικιλίας Σαββατιανό που δίνει χυµό πλούσιο σε οξέα και
χαµηλό pH. Xρώµα λεµονί µε λεπτές επίµονες φυσαλίδες, λεπτά αρώµατα πεύκου και µαστίχας, πλούσιο σώµα, γεύση βοτανική µε παρατεταµένη επίγευση. 12,5% vol.

 

8) RETSINA OF ATTICA-
KTHMA ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Λεµονοκίτρινο χρώµα µε απαλές πράσινες ανταύγειες και τον αρωµατικό χαρακτήρα του Σαββατιανού να δηλώνει παρουσία. Η µύτη θυµίζει παραδοσιακή ρετσίνα αλλά µε µοντέρνες πινελιές. Στόµα µε όγκο, πολύ απαλή υφή, ξεκούραστη οξύτητα και γεύση πεύκου που βγάζει έναν
πιο παραδοσιακό χαρακτήρα και πικράδα στην επίγευση. 12,0% vol.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...