Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To οινοποιείο Lingua Franca περνά σε άλλα χέρια

Η Constellation Brands, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές κρασιού στον κόσμο, εξαγόρασε τη Lingua Franca του Όρεγκον, στην Willamette Valley, που ιδρύθηκε από τον Master Sommelier Larry Stone.

Η ομάδα οινοποίησης της Lingua Franca, με επικεφαλής τον Thomas Savre και τον Γάλλο σύμβουλο Dominique Lafon, θα παραμείνει στην παραγωγή, ενώ ο Larry Stone θα είναι brand ambassador. Αυτή είναι η πρώτη εισβολή του Constellation στο Όρεγκον. «Θέλαμε να έχουμε μια μάρκα πολυτελείας Pinot Noir και Chardonnay στο χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο Robert Hanson, πρόεδρος του οίνου και των οινοπνευματωδών ποτών στην Constellation.

Η αναζήτηση νέων επενδυτών ξεκίνησε το 2019, για επέκταση της παραγωγής, αλλά η πανδημία και οι πυρκαγιές του 2020 στάθηκαν εμπόδια, με αποτέλεσμα να μην εμφιαλωθεί κρασί. Έτσι, η ανάγκη επένδυσης έγινε πιο επιτακτική.

Τα Chardonnays και Pinot Noir της Lingua Franca έχουν επιτύχει εξαιρετική βαθμολογία από την πρώτη κυκλοφορία, την εσοδεία του 2015. Με τις διασυνδέσεις του με εστιατόρια, ο Stone έκανε πωλήσεις σε 30 πολιτείες και 27 διεθνείς αγορές. Οργανοληπτικά, τα κρασιά συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Παλαιού και του Νέου Κόσμου, προσφέροντας κομψά σύνθετα φρούτα με ατσάλινη οξύτητα και νότες ορυκτότητας.

Ο οινοποιός Savre και ο σύμβουλος Lafon συνεργάζονται προχωρούν σε κλιμακωτές ποσότητες παραγωγής, πάνω από τα σημερινά δεδομένα των 12.000 κιβωτίων ετησίως, τα οποία συλλέγονται από δύο αμπελώνες – τον αμπελώνα Larry Stone έκτασης 66 στρεμμάτων στο οινοποιείο και το κοντινό Bunker Hill. «Πουλήσαμε περίπου το 35 με 40 τοις εκατό των σταφυλιών της περιουσίας μας, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή τόσο πολύ», είπε ο Savre. «Βασικά αγοράζουμε Chardonnay και πουλάμε Pinot Noir».

Τα σχέδιά τους απαιτούν επίσης την επέκταση της παραγωγής των φθηνότερων εμφιαλώσεων Willamette Valley που παρασκευάζονται με αγορασμένες ποσότητες σταφυλιών. «Υπάρχουν πολλά εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια  στην κοιλάδα, αν ξέρεις πού να κοιτάξεις», είπε ο Στόουν. «Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες εδώ που είναι ανέγγιχτες».

ΠΗΓΗ: wine spectator.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.