Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To ελληνικό κρασί με αξιώσεις στην παγκόσμια σκηνή της Vinitaly

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του κρασιού.

Το περίπτερο της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση που άνοιξε τις πύλες της χθες, εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος τόνισε ότι «το Ελληνικό κρασί επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, την παγκόσμια σκηνή οίνου και ποτών, με μια εξαιρετική παρουσία που μας ωθεί στο να περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον».

Η εν λόγω έκθεση οίνου και ποτών διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ο οποίος μέτρα 100 χρόνια ζωής , ιδρυτικό μέλος του οποίου υπήρξε η Ελλάδα μαζί με άλλα έξι κράτη.

Στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας, το οποίο ανέλαβε η Enterprise Greece εκθέτουν 40 παραγωγοί, ενώ βλέπει κανεις 50 ετικέτες και 2 εκθέτες, από το Οινοποιείο  «Σκούρας» και την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Απελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)».

Η δυναμική παρουσία διεθνών συμμετοχών από περισσότερες από 32 χώρες και η άρτια διοργάνωση της Vinitaly, δίνουν την ευκαιρία για ένα μοναδικό θεματικό ταξίδι, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ίδιους τους παραγωγούς, να ανακαλύψουν την ιστορία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε μπουκάλι και να δοκιμάσουν από μια ευρεία γκάμα κρασιών, χωρίς να παραμερίζεται η επιχειρηματική χροιά που οι διοργανωτές έχουν προσδώσει σε αυτό την μεγάλη διοργάνωση.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρει σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την πετυχημένη παρουσία των ξεχωριστών οίνων της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

REPORTS

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια η "Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας της 3ης Απριλίου 2001 για την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του κρασιού έχει εντείνει τις προσπάθειές του να προσελκύσει την προσοχή των νεότερων καταναλωτών. Η στροφή αυτή είναι κατανοητή,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...