Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

O ιστορικός οίκος Domaine Matrot ήρθε στην Ελλάδα, από την Trinity Wines

Ο αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα του ιστορικού οίκου της Côte de Beaune, Domaine Matrot, είναι πλέον η Trinity Wines.

Με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από το 1835, το Domaine Matrot παράγει αρχέτυπα κρασιά από την Βουργουνδία και ειδικά από το Meursault και το Puligny-Montrachet. Το οικογενειακό κτήμα διευθύνεται σήμερα από τις αδελφές Adèle και Elsa Matrot, οι οποίες συνεχίζουν την κληρονομιά των προγόνων τους, εξασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο αμπελοκαλλιέργειας, οινοποίησης και ωρίμασης των κρασιών.

Στους αμπελώνες του, το Domaine Matrot διατηρεί τη φιλοσοφία της αυθεντικότητας και της απλότητας. Πιστεύουν ότι ένα κρασί πρέπει να αντικατοπτρίζει το terroir και τον τρύγο του, και για να το επιτύχουν αυτό, εφαρμόζουν σχολαστικές εργασίες στον αμπελώνα. Καλλιεργούν τα αμπέλια με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και εφαρμόζουν αυστηρές τεχνικές κλαδέματος σεβόμενοι τόσο τις ανάγκες της ποικιλίας όσο και το terroir του κάθε αμπελώνα με τις ιδιαιτερότητές του.

Το αποτέλεσμα είναι κρασιά μεγάλης συγκέντρωσης που διαθέτουν εξαιρετική ευκρίνεια και ενέργεια, καθαρότητα φρούτου και μιας υψηλής ακρίβειας τυπικότητα.

Κατά τη διαδικασία της οινοποίησης, δίνεται έμφαση στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας και του χαρακτήρα των σταφυλιών. Χρησιμοποιούνται αυτόχθονες ζύμες κατά τη ζύμωση και δίνεται προτεραιότητα στην υγιεινή των βαρελιών. Τα κρασιά ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια 228 λίτρων, τα λευκά συνήθως με τις φίνες οινολάσπες τους, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν πολυπλοκότητα και κομψότητα, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε εσοδείας.

Ο παραγωγός τους συνιστά μια μικρή παλαίωση στα κρασιά του ώστε να ωριμάσουν και να αναπτύξουν πλήρως τον χαρακτήρα τους πριν την κατανάλωσή τους. Για τα λευκά κρασιά, η μετάγγιση επιτρέπει στα πολύπλοκα αρώματά τους να ανθίσουν, αποκαλύπτοντας τη φινέτσα και την πραγματική προσωπικότητα του terroir τους. Τα κόκκινα κρασιά επωφελούνται από την αναπνοή στο ποτήρι, αποκαλύπτοντας τη λεπτή φύση της ποικιλίας Pinot Noir.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...