Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με τιμητική διάκριση στον Αγρότη της Χρονιάς η Χαρούλα Σπινθηροπούλου

Οινοποιός, Οινολόγος, Ειδικός Αμπελουργίας, Συγγραφέας, Ερευνήτρια, Υπεύθυνη Επιστημονικών Έργων, Διδάκτωρ Γεωπονίας, είναι μερικές από τις ιδιότητες που συγκεντρώνει η Χαρούλα Σπινθηροπούλου.

Ιδιότητες που φεύγουν από το χαρτί και γίνονται πάθος στον αμπελώνα και το οινοποιείο.

Κατάγεται από αγροτική οικογένεια και γεννήθηκε στο Ροδοχώρι Νάουσας.

Σπούδασε Γεωπόνος στη Θεσσαλονίκη, Οινολόγος στο Μontpellier της Γαλλίας.

Στην πολύ πρώιμη για τον εγχώριο αμπελοοινικό τομέα δεκαετία του 1990, υπηρετώντας στον Διεπαγγελματικό Σύνδεσμο της Νάουσας, ασχολήθηκε και με την άγνωστη τότε υπόθεση της κλωνικής επιλογής.

 

Από το 2000, η Χαρούλα Σπινθηροπούλου λειτουργεί το boutique Οινοποιείο Αργατία, το οποίο «τρέχει» μαζί με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Γεωργιάδη και τους δύο τους γιους, Χριστόφορο και Κωvσταντίνο.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, εργάζεται και ως σύμβουλος, σε όλη την Ελλάδα.

Φυσικά η διαδρομή της έχει συνδεθεί στενά με την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Πρωτοπόρος, λοιπόν, στην αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση αλλά και στον οινοτουρισμό.

Η Χαρούλα Σπινθηροπούλου και η Αργατία ενέπνευσαν τη δράση των Φίλων του Ξινόμαυρου, που ανταμώνουν στο Γιαννακοχώρι για να φροντίσουν το αμπέλι τους και να απολαύσουν το κρασί τους.

Αργατία άλλωστε, στην ποντιακή διάλεκτο σημαίνει, συνεργασία!

Η τιμητική διάκριση στα φετινά βραβεία Αγρότης της Χρονιάς απονέμεται στη Χαρούλα Σπινθηροπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Οι εξαγωγές ιταλικού κρασιού κατέγραψαν νέο ρεκόρ το 2024, αγγίζοντας τα 8,136 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

REPORTS

Έπιασε τόπο η έκκληση των ηγετών του οίνου, διάκριση μεταξύ κατανάλωσης και κατάχρησης στο νέο ψήφισμα του ΠΟΥ.