Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πολλά υποσχόμενη η φετινή οινοπαραγωγή για το Μεσενικόλα Καρδίτσας

Η ολοκλήρωση του τρύγου του 2024 από το Οινοποιείο Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros, με έδρα το Μεσενικόλα Καρδίτσας, σηματοδοτεί μια χρονιά εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιών και υψηλών προσδοκιών για τα κρασιά που θα παραχθούν. Οι συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συντέλεσαν σε μια σοδειά που υπόσχεται μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ο χειμώνας χαρακτηρίστηκε από περιορισμένες βροχοπτώσεις και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ η άνοιξη κύλησε με ξηρασία και ήπιες θερμοκρασίες, καθιστώντας απαραίτητη την ελάχιστη εφαρμογή ψεκασμών και εξασφαλίζοντας ομαλή ανθοφορία. Η ανομβρία και η σταθερή θερμοκρασία της περιόδου συνέβαλαν σημαντικά στην άριστη ανάπτυξη των σταφυλιών.

Από τις αρχές του Ιουνίου, παρατηρήθηκε παρατεταμένη περίοδος υψηλών θερμοκρασιών, επιταχύνοντας την ωρίμανση των σταφυλιών και φέρνοντας τον τρύγο 25 ημέρες νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες. Η πρώιμη αυτή συγκομιδή πραγματοποιήθηκε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διατήρηση της ποιότητας των σταφυλιών.

Σε σύγκριση με μια καλή χρονιά προηγούμενων ετών, η ποσότητα των σταφυλιών για το 2024 παρουσίασε μείωση περίπου 25%, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα σταφύλια της φετινής εσοδείας χαρακτηρίζονται από άριστη ποιότητα και αναμένεται να αποδώσουν εξαιρετικά κρασιά. Η εκτίμηση είναι ότι τα λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά της εσοδείας 2024 θα διακρίνονται για την καθαρότητα των αρωμάτων και τη φρεσκάδα των γεύσεων, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Winery Monsieur Nicolas by G. Karamitros και τα προϊόντα του, επισκεφθείτε το winerymonsieurnicolas.gr.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...