Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μειωμένη παραγωγή λόγω ανομβρίας, αλλά υψηλής ποιότητα εσοδεία κρασιών αναμένει η Limnos Wines

Μειωμένη παραγωγή λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας χαρακτηρίζει τον φετινό τρύγο της ένωσης Limnos Wines, που όμως αναμένει μια ποιοτική εσοδεία για τις νέες εμφιαλώσεις, λόγω της ποιότητας που διακρίνει τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Η Ένωση – Limnos Wines ξεκίνησε τον φετινό τρύγο, μόλις, στις 12 Αυγούστου με την συγκομιδή της ποικιλίας μοσχάτου Αλεξάνδρειας, και τον ολοκλήρωσε στις 26 Σεπτεμβρίου με την παραλαβή της τσαμπανάρας.

 

Όπως αναφέρει και ο οινολόγος του οινοποιείου, Βακιρτζής Νικόλαος,  «Ο φετινός τρύγος λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας χαρακτηρίστηκε από πρώιμη ωρίμανση και μείωση της παραγωγής. Ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου με το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το οποίο είχε οξύτητα στα επιθυμητά επίπεδα και έντονο το τυπικό μοσχάτο άρωμα του. Τελείωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου με το Λημνιό που μας έδωσε σταφύλια με πλούσιο χρώμα, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και μαλακές τανίνες».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Commission που αφορά προβλέψεις της ελληνικής οινοπαραγωγής με περίοδο αναφοράς...

REPORTS

Ο τρύγος 2025 του Οινοποιείο Λυραράκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η χρονιά, που δοκίμασε την αντοχή τόσο της γης όσο και των ανθρώπων της, χαρακτηρίστηκε από...

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...