Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα Μαντινεία Cuvée στα καλύτερα της από την Boutari Wineries

Η Boutari Wineries, μία από τις πιο εμβληματικές και ιστορικές οινοπαραγωγικές εταιρείες της Ελλάδας, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το νέο της κρασί, Μαντινεία Cuvée. Αυτό το εκλεκτό κρασί έρχεται να ενισχύσει τη νέα και περίφημη σειρά κρασιών με Ονομασία Προέλευσης, που έχει ως στόχο να αναδείξει και να γιορτάσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας.

Η νέα αυτή οικογένεια κρασιών περιλαμβάνει ήδη τα βραβευμένα κρασιά Νάουσσα (Ξινόμαυρο) και Σαντορίνη (Ασύρτικο). Το Μαντινεία Cuvée, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη, προέρχεται από την ξακουστή οινοπαραγωγική περιοχή της Μαντινείας.

Η Μαντινεία Cuvée είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής επιλογής σταφυλιών από παλαιά κλήματα ηλικίας 50 ετών, που καλλιεργούνται σε ιδιόκτητο αμπελώνα στη ζώνη της Μαντινείας. Το κρασί αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, προσφέροντας μια εξαιρετική γευστική εμπειρία που θα γοητεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες.

Η Μαντινεία Cuvée ξεχωρίζει για το λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα του, που μοιάζει να αιχμαλωτίζει τις ακτίνες του ήλιου. Στη μύτη, αναδύονται έντονα αρώματα λουλουδιών, όπως ρόδο και αγιόκλημα, συνδυασμένα με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Στο στόμα, η γεύση είναι φρουτώδης, με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση που αναδεικνύει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του Μοσχοφίλερου. Το νέο αυτό κρασί συνδυάζεται άριστα με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αρωματικά και ελαφριά τυριά, καθώς και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά. Αυτοί οι συνδυασμοί δημιουργούν ιδανικές γευστικές αρμονίες που απογειώνουν κάθε γεύμα.

Η Boutari Wineries, με μια παράδοση πολλών δεκαετιών, παραμένει αφοσιωμένη στην ποιότητα και την αυθεντικότητα. Με βαθύ σεβασμό στη γη και τους ανθρώπους της, η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί, προσφέροντας στους λάτρεις του κρασιού μοναδικές γεύσεις που αποτυπώνουν την πλούσια οινοποιητική κληρονομιά της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...