Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΚΑΤΟ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΕΚΑΤΟ

ΡΟΖΕ ΠΟΤΗΡΙ

Ροζέ Ξηρό

Εκατό ηµέρες είναι ο χρόνος που το Οινοποιείο Τρουπή αφήνει τα στέµφυλα να έρθουν σε επαφή µε το µούστο για να παράγουν το πρώτο στο είδους του «κόκκινο» κρασί της γκρι ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Έντονα αρωµατικό και µε πολύπλοκη γεύση, το ροζέ ΕΚΑΤΟ από την πρώτη στιγµή της κυκλοφορίας του έχει στρέψει επάνω του τα βλέµµατα της διεθνούς οινικής κοινότητας. Wine of the Year 2023 για την οµάδα του κορυφαίου περιοδικού οινογνωσίας Decanter, που κάθε χρόνο δοκιµάζει περισσότερα από 30.000 κρασιά, την ίδια ώρα που η εξειδικευµένη στους ροζέ οίνους Elizabeth Gabay MW κάνει λόγο για ένα «όνειρο καλοκαιρινής νυχτός µε καταγωγή από την Αρκαδία».  «Για ξεδιάντροπη απόλαυση» κάνει λόγο η Julia Harding MW στο αφιέρωµα της Jancis Robinson MW στο ιδιαίτερο ελληνικό κρασί, τη διαδικασία παραγωγής του και τους δηµιουργούς του, που έχουν αφιερώσει στο Μοσχοφίλερο όλη την τέχνη τους.

ΧΑΡΤΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΑ

GRAPES

Μοσχοφίλερο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...