Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τα παλαιότερα οινοποιεία της Σαντορίνης με σεβασμό στις τοπικές ποικιλίες το οινοποιείο Γαβαλά

Το οικογενειακό οινοποιείο Γαβαλά, ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία της Σαντορίνης, βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι. Σκοπός της οικογένειας είναι να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους της Σαντορίνης.

Ο οινοποιός τέταρτης γενιάς είναι ο Γιώργος Γαβαλάς και η 5η γενιά είναι ο γιος του, Βαγγέλης.

Με σεβασµό στις τοπικές ποικιλίες, το οινοποιείο εστιάζει σε περιορισµένης ποσότητας παραγωγή ενώ οινοποιεί την πιο γνωστή ποικιλία στην Ελλάδα, το Ασύρτικο, καθώς και Αηδάνι, Μανδηλαριά και Μαυροτράγανο. Προκειµένου να αναδείξει τον πλούτο της γης, είναι το µόνο οινοποιείο στη Σαντορίνη που χρησιµοποιεί τις γηγενείς σπάνιες ποικιλίες Κατσανό και Βουδόµατο. Συνολικά η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 80.000 – 100.000 φιάλες και διανέµεται στην Ελλάδα καθώς και σε αγορές του εξωτερικού όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερµανία, το Βέλγιο, το Ηνωµένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Κύπρος.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Σηµειώνεται ότι οι ετικέτες του Οινοποιείου Γαβαλά έχουν αποσπάσει διακρίσεις στους µεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισµούς  σε όλο τον κόσµο.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.