Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τα παλαιότερα οινοποιεία της Σαντορίνης με σεβασμό στις τοπικές ποικιλίες το οινοποιείο Γαβαλά

Το οικογενειακό οινοποιείο Γαβαλά, ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία της Σαντορίνης, βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι. Σκοπός της οικογένειας είναι να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους της Σαντορίνης.

Ο οινοποιός τέταρτης γενιάς είναι ο Γιώργος Γαβαλάς και η 5η γενιά είναι ο γιος του, Βαγγέλης.

Με σεβασµό στις τοπικές ποικιλίες, το οινοποιείο εστιάζει σε περιορισµένης ποσότητας παραγωγή ενώ οινοποιεί την πιο γνωστή ποικιλία στην Ελλάδα, το Ασύρτικο, καθώς και Αηδάνι, Μανδηλαριά και Μαυροτράγανο. Προκειµένου να αναδείξει τον πλούτο της γης, είναι το µόνο οινοποιείο στη Σαντορίνη που χρησιµοποιεί τις γηγενείς σπάνιες ποικιλίες Κατσανό και Βουδόµατο. Συνολικά η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 80.000 – 100.000 φιάλες και διανέµεται στην Ελλάδα καθώς και σε αγορές του εξωτερικού όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερµανία, το Βέλγιο, το Ηνωµένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Κύπρος.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Σηµειώνεται ότι οι ετικέτες του Οινοποιείου Γαβαλά έχουν αποσπάσει διακρίσεις στους µεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισµούς  σε όλο τον κόσµο.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...