Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια…μπουτίκ αεροπορική εταιρεία προσφέρει στις πτήσεις της μόνο βιολογικά κρασιά

Η λίστα κρασιών της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας La Compagnie, είναι αποκλειστικά με βιολογικά και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην «ανατρεπτική εικόνα» της, και να διαφοροποιείται από τις άλλες.

Η Anne Crespo, επικεφαλής εμπορικής διεύθυνσης και διεύθυνσης μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρείας  La Compagnie, αποκάλυψε ότι ο αποκλειστικά βιολογικός κατάλογος προσφέρθηκε για πρώτη φορά στους επιβάτες το 2019, αλλά όπως εξήγησε αυτό δεν έγινε επειδή το ζήτησαν.

«Ήταν ένα σημείο διαφοροποίησης έναντι άλλων αεροπορικών εταιρειών και αντιστοιχούσε καλά στην ανατρεπτική μας εικόνα. Επιπλέον, εκείνη την εποχή τα καλά βιολογικά κρασιά ανέβαιναν σε ποιότητα και ξέραμε ότι θα ταίριαζαν καλύτερα στην ατμόσφαιρα. Είμαστε μια νέα και καινοτόμος αεροπορική εταιρεία, οπότε σκεφτήκαμε ότι θα ταίριαζε καλά από πλευράς προσφοράς». Δεδομένου του υψηλού επιπέδου, αποκλειστικού χαρακτήρα της αεροπορικής εταιρείας, η οποία προσφέρει μόνο θέσεις business class για τις πτήσεις της, οι οποίες πραγματοποιούνται από το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη, η La Compagnie έχει τη δυνατότητα να σερβίρει κρασιά από μικρότερους παραγωγούς.

«Συνεργαζόμαστε με μικρούς οινοπαραγωγούς, καθώς δεν χρειαζόμαστε τεράστιο όγκο, περίπου 300-400 φιάλες το μήνα», ανέφερε η Crespo. Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με τη συμβουλευτική εταιρεία Bettane x Desseauve για την προμήθεια των κρασιών.

Μια σκέψη που πρέπει να κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες όταν καθορίζουν την επιλογή των κρασιών τους είναι πώς το υψόμετρο επηρεάζει τη γεύση. Πάνω στον αέρα, η αλλαγή της πίεσης, η ξηρότητα του αέρα, αλλά και ο συνεχής θόρυβος των κινητήρων μπορεί να αμβλύνει την εμπειρία μας από το φαγητό και το ποτό. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η γεύση που ενισχύεται περισσότερο είναι το umami, καθιστώντας ποτά όπως ο χυμός ντομάτας μια καλή επιλογή εν πτήση.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς επιλέγονται τα κρασιά με αυτό το σκεπτικό, η Crespo είπε: «Δεν πρέπει να είναι παλαιότερα από τον τρύγο του 2015 και να μην έχουν πολύ τανίνη. Στη συνέχεια, τα συνδυάζουμε με το φαγητό, ώστε να ταιριάζουν με το μενού, γι’ αυτό και αλλάζουμε τη λίστα κάθε μήνα ανάλογα με το μενού του φαγητού.». «Έχουμε τα πάντα», συνέχισε η ίδια. «Μπορντό, Ροδανό, Βουργουνδία, ακόμη και Λανγκεντόκ, εξαρτάται πραγματικά από το φαγητό που συνδυάζεται με το κρασί. Μπορεί να έχουμε περισσότερο Μπορντό για τα κόκκινα κρασιά και Βουργουνδία για τα λευκά, αλλά αυτόν τον μήνα, για παράδειγμα, έχουμε ένα Pinot Noir από τη Βουργουνδία και ένα Languedoc Blanc».

Ο κατάλογος έχει επίσης παρεκκλίνει ελαφρώς από την παράδοση με τη συμπερίληψη ενός μη αλκοολούχου fizz, αν και η Crespo εξήγησε ότι αυτή η προσφορά δεν θα επεκταθεί: «Δεν μπορούμε να έχουμε πάρα πολλές αναφορές στη λίστα κρασιών μας, γι’ αυτό συμπεριλάβαμε μόνο ένα μη αλκοολούχο αφρώδες κρασί που ονομάζεται French Bloom, καθώς ήταν γνωστό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Είναι μια εναλλακτική επιλογή της σαμπάνιας για το ποτό καλωσορίσματος και το απεριτίφ. Κατά τα άλλα, δεν επεκτείναμε την προσφορά μη αλκοολούχων κρασιών, καθώς η ζήτηση δεν είναι σημαντική και δεν θα θέλαμε να δημιουργήσουμε σπατάλες».

Πηγή: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...

REPORTS

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες αποδόσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αργεντινή. Ωστόσο, η ποιότητα είναι υψηλή, θυμίζοντας τα...

REPORTS

Ο παραγωγός του Château d'Esclans και η αγορά blockchain, BlockBar, πωλούν ένα βαρέλι ροζέ Garrus με Non-fungible token (NFT) μέσω μιας διαδικτυακής δημοπρασίας.

REPORTS

Ο δείκτης Liv-ex 100, βασικό βαρόμετρο της απόδοσης της αγοράς εκλεκτού οίνου, παρουσίασε μέτρια πτώση 1% το πρώτο τρίμηνο του 2024, έναντι καθόδου 4,2%...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...