Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πειραματικές οινοποιήσεις και νέες ελληνικές ποικιλίες στο προσκήνιο για το κτήμα Όλοινος

Σε αμπελώνες που ξαπλώνουν στους πρόποδες του Ολύμπου και απλώνονται στην καρδιά της Θεσσαλικής γης οι ποιοτικές καλλιέργειες του Κτήματος Όλοινος, σε συνδυασμό με το μεράκι, τη γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων της, έχουν φτιάξει ένα κρασί ικανό να σε ταξιδέψει.

Η νέα εποχή της Οινοποιίας Ελασσόνας, μετά από ένα πρόσφατο rebranding, επιστρέφει στο προσκήνιο με πειραματικές οινοποιήσεις και νέα blend που αναδεικνύουν τον πλούτο των ελληνικών ποικιλιών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Φέτος το κτήμα παρουσίασε τη φρέσκια σειρά «Άσμα», ένα μοναδικό blend από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, που υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους.

Ωστόσο, η δέσμευση του Κτήματος στις ελληνικές ποικιλίες δεν σταματά εκεί, με την απόφαση να αντικαταστήσει την παλαιότερη ροζέ ετικέτα του, από Syrah – Μerlot σε Syrah – Λιμνιώνα.

Μιλώντας για αυτή την αλλαγή, η Δέσποινα Λόλα, οινολόγος του Κτήματος, που έδωσε το παρόν στην φετινή Food Expo, αναφέρει στο Wine Trails «Οι ελληνικές ποικιλίες μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στην παραγωγή μας. Καλλιεργούμε ήδη Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Λιμνιώνα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων ετικετών βασισμένων σε ελληνικές ποικιλίες κάθε χρόνο».

Με συνολικά 100 στρέμματα ιδιόκτητων βιολογικών ιδιόκτητων αμπελώνων και αποδόσεις περίπου 400 κιλών ανά στρέμμα, το Κτήμα Όλοινος διαπρέπει στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.  Οι αμπελώνες βρίσκονται σε ημιορεινή περιοχή, με υψόμετρο 400-450 μέτρων σε εδάφη ξερικά που ποτίζονται μόλις μία φορά στη διάρκεια του έτους, προσφέροντας μια πραγματικά εξαιρετική γευστική εμπειρία σε κάθε ποτήρι.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...