Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό βραβείο για το Samos Vin Doux στον μεγαλύτερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο Berliner Wine Trophy

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς στο βάθρο της διεθνούς αναγνωρισιμότητας και καταξίωσης.

Το Samos Vin Doux ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από ένα λαμπερό vin de liqueur. Είναι η ιστορική παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας του μοσχάτου στη Σάμο, είναι η πατρογονική κληρονομιά μιας οινικής διαδρομής που είχε (και έχει) πολύ κόπο, πολλούς αγώνες και κάματο, όραμα, έμπνευση μα και ελπίδα.Φέρει στη χρυσαφένια του γεύση όλα τα αρώματα της μοναδικής σαμιακής φύσης στο ορεινό της ανάγλυφο, τη γνώση και τη φροντίδα γενιών και γενιών αμπελοκαλλιεργητών για αυτό το μικρόρωγο μοσχάτο που μόνο σε πεζούλες ξερολιθιάς με την ευλογία του ήλιου, της βροχής και της αιγαιοπελαγίτικης αύρας, αποδίδει τα πιο ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Δεν είναι λοιπόν ένα ακόμη βραβείο το ΧΡΥΣΟ που επάξια κέρδισε στον  μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο, το Berliner Wine Trophy 2024. Eίναι η απόδοση τιμής σε ένα ξεχωριστό οίνο του Συνεταιρισμού της Σάμου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 90 συναπτά έτη λειτουργίας και παραγωγής μοσχάτων κρασιών που ξεχωρίζουν, όχι μόνο σε διαγωνισμούς μα κυρίως στην άποψη των καταναλωτών διεθνώς για την ποιότητά τους.

Το Berliner Wine Trophy που τελεί υπό την αιγίδα του OIV εδώ και μία 20ετία, θεωρείται από τους καλύτερους και πλέον έγκριτους διαγωνισμούς στον κόσμο, καθώς έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρότατα και αδιάβλητα κριτήρια επιλογής.

Η βράβευση του Samos Vin Doux μεταξύ των χιλιάδων ετικετών που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αυτήν τη σημαντικότατη οινική διοργάνωση, αποτελεί μια ακόμη διάκριση που πιστοποιεί ότι ο μοναδικός σαμιακός αμπελώνας και οι άνθρωποί του, κάνουν το καλύτερο δυνατό!

 

Φωτογραφία: Μάνος Σπάνος

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.